In quarantaine tijdens je vakantie

maandag 09 aug - MAX vakantieman Afl. 4 45:27 Min.

Bosbranden teisteren Zuid-Europa en de Balkan. Wat moet je doen als je in zo’n gebied op vakantie bent? En op welke manier komt de alarmcentrale in actie voor toeristen? Suzan de Wit van alarmcentrale Eurocross Assistance vertelt erover.

Studenten Rosalie en Meike vertrekken voor een zonvakantie naar Bulgarije. Op de dag voor vertrek terug naar Nederland test Meike positief op corona. Omdat Rosalie negatief test moet zij naar huis en Meike blijft achter in het hotel. Omdat ze vinden dat de reisorganisatie steken laat vallen schakelen ze de hulp van MAX vakantieman in.

Voor de familie Hilgers eindigt hun vakantie al voordat deze is begonnen. Bij aankomst op het vliegveld van het Griekse Samos test dochter Quinty positief. De familie komt terecht in een quarantainehotel en is totaal overgeleverd aan de lokale autoriteiten. MAX Ombudsman Jeanine Janssen gaat in gesprek met Steven van der Heijden van Corendon over in hoeverre de reisorganisatie in dit soort gevallen kan en moet helpen.

In Groeten uit Holland gaat Quintis op campertour met We zijn er Bijna!

En Koen reist af naar een boerencamping.

Reacties

Je kunt op dit moment niet reageren.

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van het laatste vakantienieuws, leuke uitjes en handige reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!