Problemen bij autohuur

maandag 04 jul - MAX vakantieman Afl. 3 45:53 Min.

Vakantiegangers die een auto willen huren, lopen daarbij steeds vaker tegen verrassingen aan. Huurauto’s zijn schaars geworden. Een veelvoorkomend probleem is dat mensen door hun vertraagde vlucht te laat aankomen bij hun huurauto. Deze is vervolgens weg (opnieuw verhuurd) en mensen zijn hun geld kwijt. Waar hebben gedupeerden recht op? We bespreken het met Martijn Witvliet van het Europees Consumenten Centrum. Ook te gast is Hans Knottnerus hij is directeur van Sunny Cars.

Regelmatig hoor je huiveringwekkende verhalen over ongelukken in het buitenland. Welke problemen komen vaak voorbij en hoe kan je ellende voorkomen?

Vliegtickets, we krijgen er heel wat klachten over. Zeker als er ergens iets fout gaat en de luchtvaartmaatschappij niet bereid is om mee te werken aan een oplossing. MAX Ombudsman Jeanine Janssen bespreekt waar het mis gaat en waar de oplossing ligt.

De boodschappen worden duurder, de brandstofprijzen stijgen. Verslaggever Nhung onderzoekt of het van invloed is op de vakantie van de Nederlanders.

Reacties

Je kunt op dit moment niet reageren.

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van het laatste vakantienieuws, leuke uitjes en handige reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!