Vervelende verrassingen op vakantie

maandag 08 aug - MAX vakantieman Afl. 8 45:25 Min.

Wat te doen wanneer je pakketreis anders uit blijkt te pakken dan waar je vooraf vanuit gaat? Een stoomtreinvakantie zonder stoomtreinen of een hotel waar ineens een muziekfestijn blijkt te zijn. Petra Kok van TUI en Jeanine Janssen bespreken de rechten van de consument en oplossingen.

Vakantiegangers die veerbootovertochten geannuleerd zagen worden door corona kregen in plaats van hun geld terug een voucher, die later werd omgezet in een cadeaukaart. Maar wat als de cadeaukaart verlopen is? Jeanine Janssen vertelt waar de gedupeerden recht op hebben.

We lopen een dagje mee met de douane: waar letten ze op en wat voor gekke spullen treffen ze aan bij terugkerende vakantiegangers?

Campings zijn populaire investeringen voor beleggers. Maar niet iedere camping-eigenaar zit daarop te wachten. En is de recreërende Nederlander hier wel zo blij mee? Directeur Andries Bruil van Europarcs is te gast.

Gids Henk Leutscher neemt ons mee door de hoofdstad van Friesland: Leeuwarden.

De kijkersvraag gaat over cadeauboxen: er wordt beloofd dat deze op veel plekken in te leveren is, maar in de praktijk blijken dit er maar drie te zijn. Joost Becker, reclame-recht advocaat, vertelt of dat zomaar mag.

Verslaggever Nhung Dam gaat met de landkaart op stap: kunnen vakantiegangers eigenlijk wel aanwijzen waar hun vakantiebestemming ligt?

De Mystery Guest is in Liverpool. Zou het er stoffig zijn?

Reacties

Je kunt op dit moment niet reageren.

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van het laatste vakantienieuws, leuke uitjes en handige reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!