Dankzij de Texelse Lammetjesradar weet jij de pasgeboren lammetjes altijd te vinden

08 maart 2024
2 Min. leestijd

Texel staat bekend als het Waddeneiland waar ongeveer evenveel schapen als mensen wonen. In het voorjaar, wanneer er duizenden lammetjes worden geboren, zijn er zelfs meer schapen dan mensen. Men noemt het daarom ook wel ‘het schapeneiland’. Nu de lente weer is begonnen, staat de jaarlijkse Lammetjesradar weer online. Hierdoor kun je altijd zien waar op Texel de lammetjes zijn.

Hoe werkt de Lammetjesradar?

Pasgeboren lammetjes zijn natuurlijk erg schattig, maar het is niet altijd makkelijk om ze te vinden. De VVV op Texel krijgt hier elk jaar vele vragen over van toeristen die het eiland bezoeken. Daarom is er sinds 2019 een Lammetjesradar; een online kaart waarop je kunt zien waar de lammetjes staan. De VVV heeft deze kaart in samenwerking met de lokale schapenhouders gemaakt.

De moeders van de lammetjes dragen een GPS-tracker, die elke 2 minuten hun locatie aangeeft. Aangezien de lammetjes dicht bij hun moeder blijven weet de radar precies waar de lammetjes zijn, ook als ze zich verplaatsen. Voor dierenliefhebbers is het zeker de moeite waard om een fiets- of wandelroute langs een groep lammetjes te maken wanneer je op Texel bent.

Volg de lammetjes via de webcam

Als je een echte dierenliefhebber bent, maar niet in de gelegenheid bent om naar Texel te gaan, kun je de schapen zelfs vanuit huis volgen. Er staat namelijk een webcam online waarop je live kunt meekijken bij een groep lammetjes. Ook hebben de lammetjes een eigen Instagram-account dat je kunt volgen.

Bronnen: VVV, RTL Nieuws, Texel Duinen, Lammetjes Radar, Instagram. Foto: Shutterstock

Reacties

Wil jij iets delen over dit bericht? Maak gemakkelijk jouw account aan of login om te reageren.

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van het laatste vakantienieuws, leuke uitjes en handige reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!