Koen op de Kaart: Geertruidenberg als perfecte vakantiebestemming?

11 juni 2020
2 Min. leestijd

De helft van alle Nederlanders blijft binnen onze landsgrenzen deze zomer. We willen er wel op uit, maar moeten ook afstand houden. Voor MAX vakantieman verkent verslaggever Koen Bugter deze zomer in elke provincie één maagdelijke vakantiebestemming, om óp de kaart te zetten: waar is het goed toeven, maar niet te druk? Zijn eerste stop: Geertruidenberg.

Geertruidenberg

Koen begint voor de serie Koen op de Kaart in het Noord-Brabantse Geertruidenberg. De stad wordt omringd door water. Om de stad nog beter te leren kennen kunt u een stadswandeling rondom de stad over de vestingsgrachten maken. Wilt u uitzicht over Geertruidenberg en beschikt u over een goede conditie? Dan is een bezoek aan de 42 meter hoge toren van de oude Geertruidskerk de moeite waard. Na 182 treden wordt uw inspanning beloond met een prachtig uitzicht. Maar breng ook een bezoek aan de Grote Markt waar veel van de oude koopmanshuizen nog in tact zijn en waar het plein vol staat met 200 jaar oude lindebomen. In het nabijgelegen Raamsdonk ligt het landgoed Het Broeck. Daar vindt u een replica van de tuinen van Paleis Het Loo.

In Onontdekte plekken voor een vakantie in eigen land, gaat we op zoek naar de andere parels in de buurt van de plekken die Koen bezoekt.

Volg Koen!

De avonturen van Koen op de Kaart zijn te volgen op de Facebookpagina van MAX vakantieman.

Foto: MAX

Reacties

Wil jij iets delen over dit bericht? Maak gemakkelijk jouw account aan of login om te reageren.

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van het laatste vakantienieuws, leuke uitjes en handige reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!