Dashcambeelden: bijna 5.000 euro schade door toedoen valetparkingbedrijf

05 augustus 2019
2 Min. leestijd

Door toedoen van medewerkers van een valetparkingbedrijf dat op Schiphol opereert is bijna 5.000 euro schade aan de auto van een vakantieganger toegebracht. Op de beelden, gemaakt door de dashcam van de auto en in handen van MAX vakantieman, is te zien en horen hoe medewerkers van het bedrijf de auto beschadigen. Op 5 augustus 2019 besteedt het programma aandacht aan deze praktijken.

Schade door wasstraat

In de video- en geluidsopnames is onder meer te zien hoe een medewerker opmerkt dat het begint te stinken in de auto. Naar eigen zeggen omdat de handrem er nog opstaat, en hij niet weet hoe deze er weer afgaat. Als de stank steeds erger wordt, besluit een medewerker de auto de wasstraat in te sturen. Dit gaat helemaal mis. De bestuurder negeert meerdere stoptekens en rijdt de auto langs een stel beugels, die duidelijk hoorbaar over het dak krassen. Uiteindelijk vindt de wasbeurt in de wasstraat nooit plaats. De beelden die de dashcam van de auto hiervan maakte zijn te zien bovenaan dit artikel.

Zorgen naar aan leiding van MAX Vakantieman

Ook is in de video te zien hoe de medewerker door rood rijdt, zegt te gaan botsen met de auto en vlak langs een tegenligger rijdt. Een medewerker van het valetparkingbedrijf houdt tijdens de opnames kantoor in de auto van de eigenaar. Hij beantwoordt diverse telefoontjes. Opmerkelijk is het gesprek dat hij met een bezorgde klant voert. De klant (waarvan in de video de stem om privacy-redenen is vervormd), heeft zorgen over valet parking naar aanleiding van de MAX vakantieman-uitzending van 22 juli 2019 over misstanden bij valetparkingbedrijven. De medewerker stelt de klant gerust door te bevestigen dat zijn valet parking “een gerenommeerd bedrijf” is.

Over de dashcam

Een dashcam is een steeds populairder wordende camera, die automobilisten kunnen plaatsen op het dashboard van hun wagen. De opnames, vaak gemaakt in de rijrichting van de auto, zijn bedoeld om bij schade bewijsmateriaal te kunnen aanleveren aan de verzekering. Bijvoorbeeld bij een botsing.

Klachten over valetparkingbedrijven bij MAX vakantieman

Zoals al gezegd is dit niet de eerste keer dat MAX vakantieman klachten krijt over de praktijken bij valetparkingbedrijven op Schiphol. de redactie heeft de klachten inmiddels geordend en concludeert dat er over de volgende bedrijven klachten binnen zijn gekomen.

Airportvaletparking.nl

port Valet Parkeren - home

 

Schipholvaletparking.nl

SchSchiphol Valet Parkeren - home

Securevaletparking.nl

Secure Valet Parkeren - home

 

Terminalvaletparking.nl

Terminal Valet Parking - home

MAX vakantieman is maandag 5 augustus om 20.30 uur te zien op NPO 1.

Reacties

Wil jij iets delen over dit bericht? Maak gemakkelijk jouw account aan of login om te reageren.

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van het laatste vakantienieuws, leuke uitjes en handige reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!