Machu Picchu bezoeken? Doe dat voorlopig maar niet, Peru kondigt noodtoestand af

15 december 2022
2 Min. leestijd

Heb jij altijd Machu Picchu willen bezoeken? Stel dat bezoek voorlopig even uit. In Peru is door nieuwe machthebbers de noodtoestand afgeroepen. Sinds de president van het Zuid-Amerikaanse land is afgezet en opgepakt zijn er vele protesten. Vliegvelden en wegen zijn geblokkeerd. Het ministerie van Buitenlandse Zaken adviseert om niet naar Peru te reizen.

Noodtoestand Peru

De situatie in Peru is ‘zeer onvoorspelbaar’, volgens Buitenlandse Zaken. Op dit moment zijn in het hele er gewelddadige protesten aan de gang die meerdere doden hebben geëist. De vicepresident die de macht heeft overgenomen roept op tot kalmte. Hij heeft de noodtoestand afgeroepen voor zeker een maand. Mogelijk wordt er een avondklok ingevoerd.

Populaire trekpleister: Machu Picchu bezoeken

Peru staat bekend om zijn eeuwenoude Incastad Machu Picchu. Elke dag komen honderden toeristen te voet de stad bekijken. Nu de demonstraties zijn uitgebroken kunnen de reizigers die via Cusco met de trein naar het werelderfgoed zijn gereisd, niet meer terug. Sinds de noodtoestand is afgeroepen ligt de 110 kilometer lange spoorlijn plat. Het is tevens de enige treinverbinding naar Machu Picchu.

Alleen noodzakelijke reizen

Het reisadvies dat eerder op geel stond is nu oranje. Daarmee adviseert Buitenlandse Zaken alleen naar Peru te gaan voor noodzakelijke redenen. Het ministerie roept op om uit de buurt van demonstraties te blijven.

Reis annuleren

Heb jij een reis Peru geboekt? Dan kun je beter de reis uitstellen of annuleren. Als je benieuwd bent waar je op moet letten en welke voorwaarden daaraan verbonden zijn kun je dit artikel lezen.

Bronnen: ANP, NOS. Foto: Shutterstock

Reacties

Wil jij iets delen over dit bericht? Maak gemakkelijk jouw account aan of login om te reageren.

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van het laatste vakantienieuws, leuke uitjes en handige reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!