Nieuw seizoen MAX vakantieman van start

30 april 2020
3 Min. leestijd

Een nieuw seizoen van het MAX-programma MAX vakantieman gaat maandag 8 juni 2020 van start. Komende zomer zal voor iedereen anders zijn dan normaal en het is maar de vraag óf het mogelijk is om met vakantie te gaan. Wat verandert er in de reissector, welke problemen komen er aan het licht? En welke nieuwe mogelijkheden ontstaan in de buurt?

Anderhalve-meter-vakantie?

Ondanks dat het hoogst onzeker is of er überhaupt gereisd kan worden komend vakantieseizoen, zullen veel mensen vrij zijn in de zomerperiode. Vinden we nieuwe creatieve mogelijkheden, zoals even ontspannen in eigen land? En hoe ziet een anderhalve-meter-vakantie eruit? Er zijn ook zorgen: wat als we bijvoorbeeld al een aanbetaling hebben gedaan, maar door het coronavirus niet in het vliegtuig, de auto of trein kunt stappen naar de beoogde vakantiebestemming?

MAX Ombudsman Jeanine Janssen

Kortom: er staat ons een vakantieseizoen te wachten met hoop op nieuwe mogelijkheden, maar ook met veel onzekerheid. Genoeg reden voor een gloednieuwe reeks van MAX vakantieman. Wekelijks staan reisdossiers centraal, waarin reizigers tegen problemen zijn aangelopen. MAX Ombudsman Jeanine Janssen springt op de bres voor gedupeerden. Ze wijst kijkers op hun rechten en komt met nieuws uit de reisbranche, die een extra onzekere tijd doormaakt.

Tips en adviezen

Naast oplossingen voor consumentenproblemen biedt MAX vakantieman diverse tips, voor bijvoorbeeld anderhalve-meter-ontspanning. We nemen een kijkje bij de (ooit zo) populaire Nederlandse toeristische trekpleisters en in Beste Vakantieman behandelen we vragen van kijkers die door een deskundige beantwoord worden.

Piet Paulusma

Hoe de zomer van 2020 er ook uit komt te zien, één ding is zeker: we hopen op lekker weer, al helemaal als reizen naar warme oorden lastig wordt. Daarom komt weerman Piet Paulusma vanaf dit seizoen het team van MAX vakantieman versterken, uiteraard met zijn weerbericht.

Oproep: bijzondere vakantieontmoeting met een goed verhaal

De redactie van MAX vakantieman is op zoek naar mensen die tijdens hun vakantie een ontmoeting hebben gehad met een bekende muzikant, filmster of andere beroemdheid, waar een bijzonder verhaal bij hoort. Heeft u zelf zo’n verhaal of kent u iemand met zo’n verhaal en zijn er ook foto’s of ander bewijs?

Meld uw vakantieklacht

Heeft u een prangende vraag aan of een tip voor de MAX vakantieman? Of heeft u het gevoel dat u onrecht is aangedaan, bij het boeken van een reis of uitje? Verliep uw vakantie niet zoals gehoopt en heeft u een klacht of probleem die om een oplossing vraagt? Moest u uw reis afbreken, of annuleren, en zit u nu met een financiële strop? Laat het de redactie weten en misschien kunnen zij u helpen bij de oplossing.

Het nieuwe seizoen van MAX vakantieman is te zien vanaf maandag 8 juni 2020, om 20.30 uur op NPO 1. 

Wil je meer nieuws voor onderweg?

Lees dan de nieuwsbrief van MAX Vakantieman en MAX Meldpunt voor het belangrijkste consumentennieuws.

Reacties

Wil jij iets delen over dit bericht? Maak gemakkelijk jouw account aan of login om te reageren.

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van het laatste vakantienieuws, leuke uitjes en handige reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!