Problemen bij Transavia nog niet voorbij: ook vluchten in de zomervakantie geannuleerd

14 mei 2024
1 Min. leestijd

Transavia heeft bevestigd dat er in de zomervakantie van 2024 nog meer vluchten worden geschrapt. Hoeveel vluchten het betreft en wat de omvang van het probleem is, is nog onbekend. Wel weten we dat de vliegmaatschappij nog werk aan een aantal toestellen heeft, terwijl er rond de zomervakantie juist nieuw bestelde toestellen binnenkomen.

Wat als mijn vlucht ook is geannuleerd?

Bijna alle vluchten die worden geschrapt kunnen worden omgeboekt, aldus Transavia. Hierdoor kunnen veel mensen alsnog op reis, maar het is wel vervelend voor mensen die een los ticket hebben. Zij moeten hotels, activiteiten of huurauto’s mogelijk verplaatsen. Het valt namelijk onder je eigen verantwoording. Toch zegt Transavia dat je beter je bon kunt bewaren. Alleen of de luchtvaartmaatschappij ook echt de extra gemaakte kosten vergoed is nog de vraag.

Hoe lang spelen de problemen bij Transavia al?

Vorig jaar moest Transavia behoorlijk veel vluchten schrappen. Het lijkt erop dat het dit jaar om iets minder gaat, maar ook in de meivakantie werden verschillende vluchten geschrapt. Ook was het eerder van 124 vluchten voorafgaand aan de zomervakantie al bekend dat ze zijn geschrapt.

Bronnen: De Telegraaf, Luchtvaartnieuws. Foto: Shutterstock.

Ben je benieuwd naar meer vakantienieuws en -tips?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van MAX vakantieman en Meldpunt en blijf op de hoogte van het belangrijkste consumentennieuws.

Reacties

Wil jij iets delen over dit bericht? Maak gemakkelijk jouw account aan of login om te reageren.

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van het laatste vakantienieuws, leuke uitjes en handige reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!