Raad voor de Journalistiek over uitzending MAX vakantieman

02 juni 2023
1 Min. leestijd

Omroep MAX doet er alles aan om haar programma’s te laten voldoen aan hoge journalistieke en professionele kwaliteitseisen. Wij streven ernaar om bij de totstandkoming van ons (journalistieke) media-aanbod te handelen conform de journalistieke uitgangpunten zoals opgenomen in de Leidraad voor de Raad voor de Journalistiek. 

Conclusie Raad voor de Journalistiek 

In een aflevering van MAX vakantieman met de titel “eDreams: nachtmerrie ‘vrijwel onbereikbaar’ boekingsplatform duurt voort” is uitgebreid aandacht besteed aan het onlinereisbureau van eDreams Odigeo SA en Vacaciones eDreams SL. Deze partijen hebben bij de Raad voor de Journalistiek een klacht hierover ingediend.

Volgens de Raad voor de Journalistiek is aan deze partijen niet afdoende gelegenheid geboden tot wederhoor en is de verkregen reactie onvoldoende in de uitzending verwerkt. Verder heeft MAX vakantieman gebruik gemaakt van een verborgen camera, terwijl volgens de Raad voor de Journalistiek niet is gebleken dat die werkwijze noodzakelijk was om een misstand aan de orde te stellen. De volledige uitspraak is hier te vinden.

Reacties

Wil jij iets delen over dit bericht? Maak gemakkelijk jouw account aan of login om te reageren.

    Op de hoogte blijven?

    Wil je op de hoogte blijven van het laatste vakantienieuws, leuke uitjes en handige reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!