Voortaan gratis watertappunt op Schiphol, hier vul je je flesje water

30 juni 2023
2 Min. leestijd

Ben je na de veilheidscontrole eindelijk bij de gate? Dan halen veel mensen nog een flesje water voor tijdens het wachten. Maar om plasticverspilling tegen te gaan, wil Schiphol de verkoop van waterflesjes aan banden leggen. Zo zijn verschillende winkels al gestopt met de verkoop. Het is de bedoeling dat reizigers voortaan zelf een fles meenemen die ze kunnen (her)vullen bij een tappunt op de luchthaven.

Hervulbare fles

Het moet de norm worden om een eigen fles op zak te hebben als je gaat vliegen. Zo worden er volgens Schiphol Airport Retail zo’n 750.000 plastic flesjes per jaar minder verspeeld. Schiphol is hiermee de 1e luchthaven die deze stap zet.

Gratis water overal te vinden

Het water dat wordt aangeboden op Schiphol is gratis. Je kunt bij een tappunt je fles vullen. Je kunt hem herkennen aan het druppelvormige led-display. Naast het aanbieden van water, kan de slimme tap ook meten hoeveel water er getapt is en hoeveel plastic er is bespaard. De 1e staat nu in de Centraal winkel in lounge 2. Kun je het tappunt niet vinden? Ook op Google Maps staan de punten geregistreerd. In heel Nederland staan namelijk steeds meer watertappunten. MAX Vandaag heeft een overzicht met waar ze allemaal staan.

Water drinken in het buitenland

Alhoewel een flesje water hervullen duurzamer is dan een nieuwe flesje kopen, kun je in sommige landen beter geen kraanwater drinken. Let er daarom goed op waar het wel en niet verstandig is.

Bronnen: Nu.nl, Duurzaam Ondernemen. Foto: Shutterstock.

Reacties

Wil jij iets delen over dit bericht? Maak gemakkelijk jouw account aan of login om te reageren.

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van het laatste vakantienieuws, leuke uitjes en handige reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!