Ga je vliegen? Trek deze schoenen dan níet aan

03 mei 2023
2 Min. leestijd

Voordat je op vliegvakantie gaat ben je vooral bezig met de voorbereiding. Nadat je koffers zijn gepakt moet je eerst nog naar de luchthaven en daarna begint de vlucht. Met de juiste schoenen ben je niet alleen sneller door de security, maar ben je ook veiliger onderweg. Hoe zit dat precies, en welke schoenen moet je vooral niet aandoen? Wij leggen het uit.

Draag lage schoenen

De kans dat je wordt gecontroleerd bij het dragen van hoge schoenen is een stuk groter dan bij lage. Dus ook laarzen of andere schoenen waar wat in zou kunnen zitten worden eerder gecheckt. Zo’n extra controle duurt langer en het is ook niet prettig je schoenen aan en uit te moeten doen, vooral niet met veters. Kies bij voorkeur een schoen die makkelijk aan en uit te trekken is.

Draag géén slippers

Slippers kunnen op voorhand bijdragen aan een vroeg vakantiegevoel. Toch kun je ze beter pas aantrekken op de bestemming. Met slippers, maar ook Crocs of hakken ben je minder mobiel, waardoor het evacueren tijdens een noodsituatie vertraagt. Slippers zijn echter niet alleen onveilig tijdens het vliegen, maar ook niet zo hygiënisch. Naast de eventuele stank die voeten in open schoenen met zich mee kunnen brengen, is er nog iets anders. Namelijk, het vliegtuigtoilet. Het plasje dat daar meestal ligt is namelijk geen water. Bij een lange vlucht is de wc niet te vermijden.

Laat de hakken staan

Al loop je nog zo makkelijk op hakken, je kunt ze beter niet aandoen tijdens de vlucht. Met het oogpunt op veiligheid kun je namelijk in geval van een crisissituatie de noodglijbaan beschadigen. Zo trekt een stewardess (die vaak hakken draagt) haar schoenen uit tijdens een noodsituatie.

Sneller door de security

Met de juiste schoenen ben je dus eerder in de vertrekhal, maar ook veiliger onderweg. Er is nog een andere manier om sneller door de security te komen, namelijk, door het reserveren van een tijdslot. Dat doe je zo.

Bronnen: Libelle, Metro, Schiphol. Foto: Shutterstock.

Reacties

Wil jij iets delen over dit bericht? Maak gemakkelijk jouw account aan of login om te reageren.

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van het laatste vakantienieuws, leuke uitjes en handige reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!