Menukaarten checken en vertalen: met deze apps kan het

12 augustus 2022
2 Min. leestijd

Taalbarrières op vakantie? Vervelende verrassingen in een restaurant? Urenlang op zoek naar dat ene kerkje? Het is allemaal verleden tijd. Onderstaande apps maken jouw leven een stuk makkelijker in het buitenland.

Vertalen met Translate

Als je in Frankrijk, Spanje, Italië of waar dan ook uit eten bent, is de menukaart soms een groot mysterie. Dat kan onhandig zijn, als je bijvoorbeeld een allergie hebt of geen vlees eet. Met de Google Translate-app – gratis te downloaden op zowel iPhone als Android – kun je het hele menu echter in 1 klap vertalen.

Hoe werkt dit? In de app zit een camerafunctie, waarmee je de menukaart kunt fotograferen. Als je een stuk tekst in de foto aanraakt, zie je de vertaling bovenin beeld. Je kunt vooraf instellen in welke taal je wilt vertalen óf kiezen voor de functie ‘taal herkennen’. Dan wordt de bewuste taal vanzelf opgepikt door de app.

Google Lens

Rondkijken met Lens

Google Lens is een extra handige toevoeging in het buitenland. Als je bijvoorbeeld meer informatie wil over een mooi gebouw waar je naast staat. Of als je op zoek wilt naar het kerkje of het restaurant uit de reisgids. Maak een foto en je krijgt direct handige links over uw zoekopdracht. Denk aan de geschiedenis van een monument, maar ook andere bezienswaardigheden of metrostations in de buurt. Dit werkt ook als je bijvoorbeeld een afbeelding van een kerk in een reisgids fotografeert.

Voorbereiden met Maps

En soms werken de verschillende apps met elkaar samen. Als je een specifiek restaurant op het oog hebt, kunt je via Google Maps alvast het menu doornemen. Vul de naam van het restaurant in en dan kom je na enig scrollen uit bij de optie ‘Menu’. Dankzij de Google Lens-technologie kun je het aanbod alvast bekijken, vaak inclusief prijzen en recensies van andere bezoekers. Deze recensies zijn voor het gemak vertaald, de gerechten zelf zijn meestal in de oorspronkelijke taal. Maar je weet inmiddels hoe je dat kunt oplossen. Zorg dus voor een goed opgeladen telefoon.

(Bron: MAX Vandaag, Libelle, iCreate Magazine, Android World. Foto’s: Shutterstock)

Reacties

Wil jij iets delen over dit bericht? Maak gemakkelijk jouw account aan of login om te reageren.

    Op de hoogte blijven?

    Wil je op de hoogte blijven van het laatste vakantienieuws, leuke uitjes en handige reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!