Zo vind je tóch plek in een dierenpension rond Kerst en oud & nieuw

23 december 2022
2 Min. leestijd

Nu nog een plekje vinden in een dierenpension rond Kerst, is lastig dit jaar. “Alleen als je goed zoekt, kun je nog ergens een plekje vinden”, laat brancheorganisatie Dibevo weten.

Zeker nu we weer kunnen reizen zonder allerhande corona-restricties, brengen veel mensen die op vakantie gaan, hun huisdieren als vanouds rond Kerst naar een pension.

Toch snel een dierenpension vinden?

Een dierenpension bespreek je natuurlijk het liefst ruim van tevoren, want dan kun je vooraf een kijkje nemen: hoe wordt je dier verzorgd, kunnen ze er goed bewegen, zitten ze niet met teveel andere dieren samen, het zijn vragen die je dan kunt stellen. Maar er zijn natuurlijk altijd onvoorziene situaties dat je op stel en sprong je dier moet wegbrengen.

Wil je dan toch een dierenpension vinden, dan kun je uiteraard via Google een pension bij jou in de buurt vinden en daarmee contact opnemen. Een snellere manier is gebruik te maken van de dierenpensionwijzer van brancheorganisatie Dibevo. Op basis van je adresgegevens zie je direct waar bij jou in de omgeving nog plek is.

Dierenpensions volgeboekt

Dierenpension de Knotwilg in ‘s-Heer Arendskerke (Zeeland) heeft het volgens een woordvoerder ‘erg druk’. “Het pension zit zoals elk jaar al vol rond Kerst en oud en nieuw. Het is nu niet drukker dan in diezelfde periode in eerdere jaren. Wel was heel 2022 een drukker jaar. “Waarschijnlijk omdat mensen na corona weer op vakantie wilden.”

Zo’n 2 maanden terug was dierenpension Onder de Boompjes in Harmelen (Utrecht) al volgeboekt voor Kerst en oud en nieuw. De afgelopen tijd moest het pension “veel nee” verkopen, zegt een woordvoerder. Zowel dieren waarvan de baasjes op vakantie zijn als dieren die bang zijn voor vuurwerk, logeren daar rond oud & nieuw. Het pension vangt honden, katten en knaagdieren op.

Stress met oud & nieuw

En of je nu je dier naar een pension brengt of niet, de Dierenbescherming raadt alle baasjes aan te checken of de chip van hun hond of kat goed geregistreerd staat. Zo zijn dieren die bijvoorbeeld door stress met oud en nieuw weglopen terug te vinden. Een dierenarts kan dit nakijken.

Bron & foto: ANP

Reacties

Wil jij iets delen over dit bericht? Maak gemakkelijk jouw account aan of login om te reageren.

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van het laatste vakantienieuws, leuke uitjes en handige reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!