De middelste stoel in het vliegtuig? Zo wordt het toch leuk

29 oktober 2022
2 Min. leestijd

De middelste stoel, het is de minst favoriete plek in het vliegtuig. Het komt dan ook niet vaak voor dat deze plek vrijwillig wordt gekozen. Je moet soms over mensen heen kruipen om naar het toilet te kunnen. Of je zit in de knel met de ellebogen van de personen naast je. Een goed uitzicht kun je ook wel vergeten. Om de middelste plek weer populair te maken bedacht Virgin Australia, een luchtvaartmaatschappij uit Australië, een loterij waarbij je alleen kans maakt op prijzen als je een zitplaats in het midden kiest.

Middelste stoel vliegtuig

Wat is er toch zo mis met de middelste stel in het vliegtuig? Virgin Australia kwam er met behulp van een poll op social media achter dat slechts 0,6 procent van de stemmers het liefst op de middelste plek zit. Daarop bedacht de luchtvaartmaatschappij een loterij waarbij je alleen prijzen kan winnen als je op de middelste plek vliegt, vrijwillig of niet. De prijzen variëren van een cruisevakantie tot het winnen van kunstwerken.

Meer kans op een upgrade

Alhoewel Australië voor ons helemaal aan de andere kant van de wereld ligt, is de kans dat wij een prijs winnen niet heel groot. Als je met een andere luchtvaartmaatschappij vliegt zijn er nog andere voordelen aan de middelste stoel. Zo zegt Jacob Wedderburn-Day, de baas van reisorganisatie Stasher tegen De Telegraaf dat mensen op de middelste plek in zijn algemeen een grotere kans hebben om een upgrade te krijgen.

 

Bronnen: AD, Telegraaf, RTL Nieuws. Foto:

Reacties

Wil jij iets delen over dit bericht? Maak gemakkelijk jouw account aan of login om te reageren.

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van het laatste vakantienieuws, leuke uitjes en handige reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!