Tot aan juli geen vluchten van en naar Maastricht Aachen Airport: dit betekent het voor jou

10 mei 2023
2 Min. leestijd

De start- en landingsbanen van Maastricht Aachen Airport worden gerenoveerd. Vanwege de werkzaamheden is het de komende 2 maanden niet mogelijk om vanaf het vliegveld te reizen. Naar verwachting gaat de luchthaven op 1 juli 2023 weer open.

Banen worden vernieuwd

De toplaag van de start- en landingsbanen van Maastricht Aachen Airport is versleten, waardoor deeltjes kunnen loslaten. Vliegtuigen kunnen zo beschadigd raken tijdens het opstijgen of landen. De bovenste laag van de banen wordt daarom opnieuw geasfalteerd.

Duurzame verlichting

Ook de verlichting op de luchthaven wordt vervangen. Zo wordt er voortaan energiezuinige ledverlichting gebruikt. Tijdens de verbouwing zal de luchthaven vooral training geven aan personeel en kunnen ze er opleidingen volgen.

Welk vliegveld is een goed alternatief?

Tot 30 juni 2023 is het vanwege de baanrenovatie niet mogelijk om te vliegen of landen op de luchthaven. Het is nog niet bekend of de passagiersterminal tijdens deze periode open zal zijn. Woon je in de omgeving van Maastricht? Dan kun je het best vliegen vanaf Düsseldorf (Duitsland), Eindhoven, Weeze (Duitsland) of Brussel (België).

De renovatie volgen

De renovatie van de luchthaven is live te volgen. Dat kan op de website van het vliegveld, maar je kunt het ook bekijken vanaf het panoramaterras op de airport zelf.

Bronnen: NOS, NU.nl, Maastricht Aachen Airport. Foto: Shutterstock.

Reacties

Wil jij iets delen over dit bericht? Maak gemakkelijk jouw account aan of login om te reageren.

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van het laatste vakantienieuws, leuke uitjes en handige reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!