Zaterdag 25 maart demonstratie op Eindhoven Airport, mogelijk gevolgen voor reizigers

23 maart 2023
2 Min. leestijd

Eindhoven Airport waarschuwt voor een demonstratie van de klimaatbeweging Extinction Rebellion komende zaterdag 25 maart 2023 op het vliegveld. De actie kan mogelijk gevolgen hebben voor de vluchten die gepland staan. De luchthaven vraagt op de site om je goed voor te bereiden als je van, naar of via Eindhoven vliegt.

Wat zijn de gevolgen?

De gevolgen van de demonstratie zijn nog niet in te schatten. Daarom roept de Eindhovense luchthaven op om de actuele luchtvaartinformatie goed in de gaten te houden.

Wanneer vindt de demonstratie op Eindhoven Airport plaats?

Volgens de klimaatbeweging zal de demonstratie plaatsvinden op de boulevard naast de terminal. Dit zal duren van 12.00 tot 13.30 uur. Een woordvoerder van de actiegroep zegt niet uit te sluiten dat deelnemers ook het luchthaventerrein opgaan. Wél wordt aangegeven dat dit niet verstandig is, vanwege de militaire status van het terrein.

Wat kun je doen?

Als advies geeft Eindhoven Airport de site van de luchthaven regelmatig te controleren op eventuele updates als je er die zaterdag moet zijn. Ook kun je voor vragen bij hen (online) terecht. Daarnaast adviseren ze de verkeersinformatie naar het vliegveld goed te controleren voor vertrek.

Eindhoven Airport

Ondanks de verwachte demonstratie, staat Eindhoven Airport wél in de top 100 van alle luchthavens ter wereld als het gaat om klanttevredenheid. Hiermee is het het enige Nederlandse vliegveld die de lijst heeft behaald.

Bronnen: ANP, Eindhoven Airport. Foto: Shutterstock.

Reacties

Wil jij iets delen over dit bericht? Maak gemakkelijk jouw account aan of login om te reageren.

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van het laatste vakantienieuws, leuke uitjes en handige reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!