In deze gebieden kun je nu wél skiën

03 januari 2023
2 Min. leestijd

Wil je nu gaan skiën? Let dan goed op waar je heen gaat. Er ligt niet veel sneeuw in de bekende skigebieden begin januari 2023. En dat in een tijd dat de wintersportperiode wel gestart is. Maar waar kan je nog wel heen?

Skiën in Italië

Volgens Arjen de Graaf van de Nederlandse Ski Vereniging is de beste plek om te gaan skiën op dit moment Italië. Daar is sneeuw gevallen en heeft het weinig geregend. Zelf staat hij op het moment van bellen in de Franse Alpen op de latten. Daar is het ook nog goed te doen. “Zo’n 60 procent van de liften in het gebied is open”, laat hij weten.

Skiën in de oostelijke Alpen

Meteoroloog Maurice Middendorp vertelt aan RTL Nieuws dat de oostelijke Alpen de beste plek is om nu te gaan skiën. “Dus Oostenrijk en delen van Italië. Die liggen er wat gunstiger bij. Daar is de afgelopen tijd ook al best wat sneeuw gevallen. Dus daar heb je kans dat je wel plekken vindt waar je kan skiën.” Als alternatief om nu te gaan skiën noemt hij Scandinavië.

Warmterecord in Zwitserse Alpen

Het ziet er nog niet naar uit dat de weersomstandigheden op korte termijn beter worden. In de Zwitserse Alpen is zelfs een warmterecord gemeten op 1 januari 2023. In het stadje Delémont is een temperatuur van 20,2 graden gemeten. Dat is 16 graden hoger dan gemiddeld.

Pyreneeën ook te warm

Net voor de jaarwisseling is er nog wat sneeuw gevallen in de hogere delen van de Pyreneeën. Maar het is daar verder erg droog en zacht. Dus de wintersportomstandigheden zijn hier ook niet optimaal, schrijft weerman Reinout van den Born. Ook in het zuiden van Spanje, in de Sierra Nevada, is maar een handjevol pistes open.

Half december was het wel koud genoeg

Het begin van het seizoen was wel goed om te skiën, half december was het koud en lag er genoeg sneeuw. Maar eind 2022 eindigde warm en dat zorgde voor een flinke omslag. Het is nog onduidelijk om te zeggen wanneer de bekende skigebieden weer open gaan.

Bron: Nederlandse Ski Vereniging, RTL Nieuws, Nu.nl, weer.nl. Foto: Shutterstock

Reacties

Wil jij iets delen over dit bericht? Maak gemakkelijk jouw account aan of login om te reageren.

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van het laatste vakantienieuws, leuke uitjes en handige reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!