Dit is waarom er in 2022 zoveel auto’s zijn weggesleept

01 februari 2023
2 Min. leestijd

2022 is het jaar van de autopech, althans zo lijkt het. Vorig jaar zijn er namelijk meer dan 100.000 auto’s van de Nederlandse wegen weggesleept. Dat is een record, blijkt uit data van Stichting Incident Management Nederland (SIMN).

177.000 opdrachten

In 2022 krijgen bergers 177.000 opdrachten om auto’s weg te slepen. In sommige gevallen blijkt het probleem al opgelost of is de melding onjuist. Toch zijn er in totaal 106.847 voertuigen van de weg gesleept. Dat is zo’n 13 procent meer dan in 2021.

‘Uitzonderlijke cijfers’

SIMN-bestuurslid Ivo Wildenberg noemt de cijfers ‘uitzonderlijk’. “Wellicht heeft het ermee te maken dat veel mensen tijdens de coronatijd een goedkoop tweedehandsje hebben gekocht om naar het werk te gaan. Maar die auto’s blijken kennelijk toch niet zo betrouwbaar te zijn als gehoopt en vertoonden dusdanige mankementen dat er niet verder mee gereden kon worden en moesten worden verplaatst”, zegt Wildenberg in De Telegraaf.

Aantal ongevallen

Naast de vele gevallen van autopech is het aantal ongevallen vorig jaar ook gestegen. Zo zijn er dat jaar bijna 3.000 meer gevallen dan in 2021. Volgens de SIMN is dit toe te schrijven aan de coronamaatregelen die in dat jaar gelden.

Autopech op vakantie

Ben of ga je met de auto op vakantie? Ook in het buitenland kun je te maken krijgen met autopech. Niet elk land heeft een wegenwachtservice. Lees hier waar je rekening mee moet houden. Met een gehuurde camper kan dat net iets anders zitten. Zo lees je op MAX Meldpunt waar je recht op hebt.

Bronnen: AD, SIMN, De Telegraaf. Foto: Shutterstock

Reacties

Wil jij iets delen over dit bericht? Maak gemakkelijk jouw account aan of login om te reageren.

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van het laatste vakantienieuws, leuke uitjes en handige reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!