Een uitje naar een foodhall (met het gezin): hierom moet je dat een keer doen

17 mei 2024
2 Min. leestijd

Ga je vaker naar een foodhall, of ben je er nog nooit geweest? Hoe dan ook, je komt ze steeds vaker tegen in Nederland. Het is een goede plek om te genieten van een culinaire hap, vaak ook uit andere culturen. Ben je benieuwd? Loop dan een keer naar binnen als je er 1 tegenkomt.

Wat is een foodhall?

Een foodhall is een plek, vaak een gebouw, waar allerlei eten wordt verkocht. Gerechten uit verschillende keukens, van Nederland tot ver daarbuiten, worden geserveerd. Je ontdekt vaak nieuwe lekkere hapjes. Meestal staan er naast de foodkramen en restaurants ook veel vrije zitgedeelten waar je kunt genieten van je maal.

Voor wie is een foodhall?

In foodhallen hangt bijna altijd een open sfeer. Iedereen die gek is op eten en gezelligheid zal zich hier snel thuis voelen. Daarnaast is het een leuk uitje om met het gezin heen te gaan. In sommige foodhallen zijn er zelfs speciale speelgedeelten voor kinderen. Denk aan een LEGO-speelplek en buitenspeeltuin bij de Twentsche Foodhall, daarnaast zijn hier op zondag allerlei jeugdactiviteiten.

Wat voor foodhallen zijn er in Nederland?

In Nederland zijn er daarom zeker een aantal foodhallen die het proberen waard zijn. Het gaat om foodmarkten die een wereldkeuken aanbieden, maar ook die juist voornamelijk op streekproducten zijn gericht. De bekendste (en grootste) foodhall in Nederland is de Markthal in Rotterdam. Het is een iconisch gebouw, en vanbinnen is 1 van de grootste kunstwerken ter wereld te aanschouwen. Maar ook in alle andere regio’s in Nederland zijn er leuke foodmarkten te vinden. Denk aan Breda, Zaandam, Groningen en Hilversum, bij de laatstgenoemde wordt er soms zelfs ’s avonds afgesloten met een DJ-feestje. Elke plek heeft dus zijn eigen specialiteiten. Wil je weten welke er nog meer zijn en wat daar te beleven is? MAX Vandaag raadt deze foodhallen aan.

Welke (bijzondere) foodmarkten zijn er allemaal?

Elders ter wereld heb je ook veel foodhallen die een bezoekje waard zijn. Denk aan Satay by the bay in Singapore, of dichterbij huis: de Torvehallerne in Kopenhagen. In Turkije heb je 1 van de oudste overdekte foodmarkten ter wereld. Het gaat om de Grote Bazaar in Istanbul. Je kunt hier vooral veel kruiden, gedroogd fruit en zoetigheden vinden.

Bronnen: NS, Barts Boekje, Twentsche Foodhall. Foto: Shutterstock.

Ben je benieuwd naar meer vakantienieuws en -tips?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van MAX vakantieman en Meldpunt en blijf op de hoogte van het belangrijkste consumentennieuws.

Reacties

Wil jij iets delen over dit bericht? Maak gemakkelijk jouw account aan of login om te reageren.

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van het laatste vakantienieuws, leuke uitjes en handige reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!