Camper steeds populairder, let hier op bij aanschaf

17 augustus 2022
2 Min. leestijd

Het geeft vrijheid, gemak en avontuur: steeds meer Nederlanders schaffen een camper aan. In ruim 2 jaar tijd neemt het aantal met bijna een derde toe. Ook het aantal bedrijven dat campers verkoopt neemt fors toe. Helaas trekt deze groeiende markt ook criminelen aan, zo ontdekte MAX Vakantieman eerder.

 

Het aantal geregistreerde campers neemt enorm toe, meldt de Telegraaf. Logisch dat ook het aantal bedrijven dat zich bezig houdt met verkoop, verhuur en reparatie flink toeneemt. De afgelopen 5 jaar is het aantal bedrijven van 470 toegenomen tot 836. Het aantal bij brancheorganisatie BOVAG geregistreerde campers is sinds januari 2020 met ruim 40.000 toe tot tot 167.471.

Opgelicht door teruggedraaide kilometerstand camper

Dat de aankoop van een camper niet zonder risico is, meldt MAX Vakantieman al eerder. Zo worden kilometerstanden teruggedraaid, waardoor nieuwe eigenaren met allerhande mankementen worden opgescheept. Zo vertelt een opgelichte camper-eigenaar dat hij in Spanje op enorme kosten werd gejaagd doordat de motor van zijn camper versleten bleek. En hij is zeker niet de enige die hiermee in de problemen gekomen.

Ellende voorkomen? Lees deze tips!

Om dit soort ellende te voorkomen kun je gelukkig veel zelf doen bij de aankoop van een camper. Denk aan het opvragen van de onderhoudshistorie, laat de aankoopkeuring door een erkend bedrijf doen en maak altijd een proefrit. Loop voor aanschaf in ieder geval deze handige lijst met tips af.

 

(Bron: MAX Vandaag, Telegraaf, Mediawatch, ANP, Foto: ANP)

Reacties

Wil jij iets delen over dit bericht? Maak gemakkelijk jouw account aan of login om te reageren.

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van het laatste vakantienieuws, leuke uitjes en handige reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!