Een rots in de vorm van een olifant? In deze landen kun je een olifantenrots vinden

21 oktober 2023
3 Min. leestijd

Het is simpelweg toeval: rotsen die door de natuur de vorm van een olifant hebben gekregen, zonder hulp van de mens. Over de hele wereld zijn er wel meerdere van dit soort rotsen te spotten. De dieren zijn zelf al heel groot, maar de rotsen zijn vaak nóg groter. Het ziet er daarom ook adembenemend uit. Wil je er zelf een keer 1 zien, of gewoon de foto’s? Lees dan verder.

Heimaey, IJsland

In het wild komen er geen olifanten voor in IJsland. Toch kun je een levensechte gelijkenis in het land tegenkomen. Tussen de Heimaey eilanden ligt een rots die sprekend lijkt op een olifant die uit het water drinkt. Om hem goed te kunnen zien, kun je het best met de boot ernaartoe varen.

Dit is niet de enige olifantenrots in IJsland, verder in dit artikel kom je er nog 1 tegen.

Sardinië, Italië

Op het Italiaanse eiland Sardinië kun je Roccia dell’Elefante tegenkomen, oftewel ‘olifantenrots’. De vorm doet sterk lijken op een olifant die met zijn slurf omhoog zwaait. De rots is makkelijk te bereiken, want het ligt langs een doorgaande weg. Echter moet je daarom wel goed opletten met parkeren en oversteken.

Al-‘Ula, Saudi Arabië

In Saudi Arabië ligt de Jebel Al-Fil. Het is een rotsformatie die door natuurlijke omstandigheden de vorm van een olifant heeft gekregen. Je kunt hem in de stad Al-‘Ula bekijken. Het beste uitzicht krijg je bij zonsopkomst of -ondergang. Dan schijnt het licht van achter de olifant tussen naastgelegen rotspartijen door. Afhankelijk vanaf welke kant je de olifant bekijkt.

Taranaki, Nieuw Zeeland

Helaas is deze olifantenrots niet meer in formatie door erosie. Het leek ooit sprekend op een olifant, maar alleen het achterste deel staat nog. De rotspartij ligt in Taranaki in Nieuw Zeeland en heeft nog 2 zusjes. Deze lijken echter minder sterk op een olifant. Wel kun je bij laag water naar de rotsen toe wandelen.

Hvitsekur, IJsland

Een olifantenrots in IJsland, omdat het de vorm heeft van een olifant.

Naast het IJslandse eiland Hvitsekur is ook een olifantenrots te zien. Ook hier is de vorm op natuurlijke wijze ontstaan. Wel is de onderkant verstevigd met beton, omdat de rots het anders niet zou hebben gered. Er is een parkeerplaats in de buurt, met een (onofficieel) pad naar een uitkijkpost. Hier kun je de rots goed aanschouwen. Een leuke bijkomstigheid: vaak kun je vanaf hier goed zeehonden spotten.

Boddin Point, Schotland

Olifantenrots Schotland

Ook het Schotse Boddin Point heeft een olifantenrots. Het is een vulkanisch gesteente dat in een afgelegen baai ligt. Op de top van de naastgelegen klif is het reusachtige gesteente goed te zien. Bovendien ligt daar nog een opmerkelijke bezienswaardigheid, namelijk het graf van de enige man die voor zijn geboorte is gestorven. Dit is natuurlijk niet mogelijk, het is een fout gemaakt in de inscriptie van een man die in 1859 is ‘geboren’ en in 180 is ‘overleden’.

Homer, Verenigde Staten

Olifantenrots Verenigde Staten

Deze olifantenrots ligt in de Amerikaanse staat Alaska in het plaatsje Homer. Je kunt hem niet zien vanaf het vaste land, maar wel ernaartoe varen. Ook zijn er verschillende kayak tours in de buurt. Op deze manier kom je het dichtst in de buurt van de olifant, of vaar zelfs tussen het lichaam en de slurf door.

Vind je rotsen prachtig, maar heb je niet zoveel met olifanten? In Sri Lanka kun je een heuse leeuwenrots bekijken, namelijk de Sigiriya. Lees op MAX Vandaag het reisverslag over Sri Lanka en de rots. Heb je ook niks met dieren? Bekijk dan de Moai’s op Paaseiland.

Bronnen: TripAdvisor, Columbus Travel, VisitSaudi, VisitAngus. Foto’s: Shutterstock.

Reacties

Wil jij iets delen over dit bericht? Maak gemakkelijk jouw account aan of login om te reageren.

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van het laatste vakantienieuws, leuke uitjes en handige reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!