Tent opruimen in de regen? Zo neem je hem mee en laat je hem drogen

05 augustus 2023
3 Min. leestijd

Aan elke vakantie komt een einde. Maar regent het hard op de vertrek dag? Je zult toch je (voor)tent weer mee moeten nemen. Maar hoe doe je dat het best? En hoe droog je hem dan thuis? Wij geven een aantal tips om het doek te vervoeren en drogen. Oók als je geen tuin of balkon hebt.

Maak gebruik van een droogruimte

Sommige campings hebben droogruimtes om je tent op te hangen. Zo kun je het doek, zeil, maar eventueel ook nat geworden kleding hangen. Als je nog even tijd hebt voor je vertrekt kun je het hier achterlaten. Kun je deze ruimte niet vinden? Vraag dan de campingeigenaren of zij iets voor je kunnen betekenen. Mogelijk is er ergens een ruimte beschikbaar.

Hoe vervoer je een natte tent het best?

Is de tent alsnog kletsnat? Dan is het belangrijk om hem zo te vervoeren dat er geen schimmel kan vormen. Dit is namelijk funest voor de tent. Zorg dat de tent losjes in de auto ligt. Zo kan het doek alsnog luchten. Kijk daarom uit met te strak vouwen of een dichte tas, op deze manier kunnen de schimmels makkelijker ontstaan.

Tent drogen in de tuin

Heb je een grote tuin of ruimte om te laten drogen? Dan ben je makkelijker uit dan wanneer je in een flat woont. Meestal is het een kwestie van uithangen. Maar je kunt de tent ook weer opzetten. Zorg dat alle ritsen opengeritst zijn waardoor de tent goed kan drogen. Kies niet voor de schuur als plek om te drogen. Hier is het vaak vochtig en dat bevordert de schimmelvorming en vertraagt bovendien het droogproces.

Tent drogen zonder tuin

Is er een droog moment voordat je wegrijdt? Dan kun je het boek afnemen met een droge theedoek. Zo is de ergste vocht weg en droogt de tent thuis sneller op. Als je een balkon hebt kun je proberen de binnentent en buitentent op te hangen. Heb je ook geen balkon? Je kunt dan het best alle compartimenten uit elkaar halen, zoals de binnentent, het slaapcompartiment, buitenzeil en de tenthoes. Hang het ene deel aan een droogrek en het andere aan de waslijn. Wees creatief en gebruik wanneer nodig de gordijnroede of -rails.

Hoef je nog niet te vertrekken, maar is het wel al dagen aan het regenen? Op MAX Vandaag kun je terecht voor tips om te kamperen in nat weer. Daarnaast hebben we een artikel over leuke uitjes in de regen.

Bronnen: Decathlon, ScoutShop, Volkskrant. Foto: Shutterstock.

Reacties

Wil jij iets delen over dit bericht? Maak gemakkelijk jouw account aan of login om te reageren.

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van het laatste vakantienieuws, leuke uitjes en handige reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!