Albanië voor vakantiegangers nog onbekend, dit is waarom je het toch moet bezoeken

11 maart 2023
2 Min. leestijd

Denk je aan vakantie? Dan komen misschien eerder landen als Italië en Griekenland in je op. Toch wordt er nog altijd een land, dat beschikt over net zulke prachtige kusten vergeten. Namelijk: Albanië. Hoewel het land aan de Adriatische kust in populariteit niet heel hoog staat, is dat misschien wel juist een reden om er naar toe te gaan, want er is nog geen sprake van massatoerisme. Zo kun je misschien juist nóg meer ontspannen.

Waarom Albanië?

Het land dat grenst aan Griekenland en met een zee tussen de kust van Italië beschikt over heldere stranden en mooie oude gebouwen. Het land heeft veel natuur waardoor het ideaal is om een roadtrip te maken. De ticketprijs van een vlucht naar de hoofdstad Tirana is relatief duur voor de korte vlucht, omdat de bestemming doorgaans niet heel populair is. Maar het land zelf is gemiddeld gezien juist heel betaalbaar.

Historische stadscentra

In Albanië liggen 2 steden waarvan het centrum in de werelderfgoedlijst van UNESCO zijn geplaatst. De stad Berat ligt in het midden van het land. Met zijn mediterrane klimaat is het dé wijnstreek van Albanië. Ook is het historische centrum een bezoekje waard. In de stad Gjirokastër ga je terug naar de 17e eeuw. Het is een van de oudste stadscentra van het land. Ook is het hét centrum voor de Griekse minderheid die in het land woont.

Foto: Shutterstock | De Albanese plaats Berat.

Natuur van Albanië

Albanië staat bekend om de Albanese Alpen. Dit gebergte is uitstekend voor wandelaars en natuurliefhebbers. Luxe hotels vind je er niet, de plek is ideaal om even uit de moderne wereld te stappen. Ook kun je genieten van de vele watervallen. Naast het gebergte heeft het Balkanland ook verschillende nationale parken waar je ruïnes kan zien of prachtige vaartochten kunt maken.

Lokale bevolking

Voor een ultiem vakantiegevoel is het belangrijk om je welkom te voelen. De lokale bevolking staat bekend als zeer gastvrij. Daarnaast is goed eten ook belangrijk voor de inwoners. Een heerlijk diner zit er dus wel in in Albanië.

In 2019 bezoekt Martine van Os Albanië tijdens haar reis door de Balkan voor We zijn er Bijna! Deze kun je hier terugkijken.

Bronnen: FunX, TripAdvisor, Wikipedia, Albanië Reizen. Foto: Shutterstock.

Reacties

Wil jij iets delen over dit bericht? Maak gemakkelijk jouw account aan of login om te reageren.

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van het laatste vakantienieuws, leuke uitjes en handige reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!