Dit heeft Loch Ness (naast de hoop op een glimp van Nessie) allemaal te bieden

30 augustus 2023
2 Min. leestijd

Het Loch Ness monster is afgelopen week volop in het nieuws geweest. Of je nu wel of niet in het mythische wezen gelooft, de plek in Schotland blijft iets geheimzinnigs hebben. Waarom is het meer zo bijzonder en wat kun je er eigenlijk allemaal doen? 

Het Loch Ness

Ongetwijfeld heb je ooit wel eens gehoord over het meer van Loch Ness, dat bewoond wordt door een gevreesd monster. Maar wist je dat er nog veel meer te zien is dan alleen de (mogelijke) huisvesting van Nessie? Hieronder een overzicht van bezienswaardigheden en activiteiten die te zien en doen zijn rond het meer.

Ben je benieuwd naar de mythe over het monster? MAX Vandaag legt het in dit artikel uitgebreid uit.

Ontdek de natuur rondom het meer

Loch Ness is een van de bekendste meren ter wereld. Het Loch is zo’n 36 kilometer lang en het breedste stuk is meer dan 1,5 kilometer. Naast een flinke lengte is het meer ook vrij diep, namelijk bijna 230 meter. Het water bevindt zich in een heuvelachtige omgeving met veel groen. Er zijn bossen, zoals Farigaig en Abriachan Forest, en watervallen als Foyers en Plodda Falls. Op deze plekken kun je eindeloos wandelen.

Bezoek de dorpjes en bebouwing rondom Loch Ness

Rondom het Loch kun je de authentieke Schotse dorpjes bezoeken. Meestal geven deze dorpjes een prachtig uitzicht op het meer. Ook zijn er veel kastelen en kun je naar de ruïne Urquhart Castle, dat aan het water ligt (ook te zien op de hoofdfoto). Ten zuiden van het Loch kun je naar het dorpje Fort Augustus, waar een bijzondere sluis in de oever is gemaakt. Wil je het Loch eens goed bekijken? Dan is Suidhe Trail een ideale plek.

Activiteiten op het Loch

Op en rondom het meer van Loch Ness zijn ook genoeg activiteiten te doen. Je kunt er bijvoorbeeld kanoën, een rondvaart doen, vissen, wandelen en mountainbiken. Genoeg te doen dus, en misschien spot je tijdens je bezoek wel een glimp van Nessie.

Tip van de MAX vakantieman: neem voor een reis naar Schotland ook een reisstekker mee.

Bronnen: MAX Vandaag, Quest, VisitScotland. Foto: Shutterstock.

Reacties

Wil jij iets delen over dit bericht? Maak gemakkelijk jouw account aan of login om te reageren.

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van het laatste vakantienieuws, leuke uitjes en handige reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!