Vanaf dinsdag 12 maart (weer) volop stakingen in Duitsland, geen internationale treinen en 1000 geschrapte vluchten

11 maart 2024
2 Min. leestijd

Het is niet de eerste keer deze maand, maar opnieuw is er een staking in zowel het vlieg- als treinverkeer in Duitsland. Op dinsdag 12 maart 2024 legt het treinpersoneel hun werk neer, en vanaf dezelfde dag tot en met woensdag 13 maart 2024 staakt het cabinepersoneel van Lufthansa. Houd hier rekening mee als je van, naar of via Duitsland reist.

Wat is er aan de hand bij het treinverkeer?

Op dinsdag 12 maart geldt er een nooddienstregeling in het treinverkeer van Duitsland. Er zullen dan een paar noodtreinen rijden, maar de meeste ritten gaan niet door. De internationale treinen vervallen, denk aan de ICE International en intercity naar Berlijn. Ook de Nightjet-nachttreinen naar Oostenrijk en Zwitserland vertrekken niet. In Nederland kun je ook te maken krijgen met de staking bij de oosterburen. De trein tussen Maastricht en Aken rijdt namelijk niet verder dan Heerlen. Op dinsdag om 02.00 uur begint de staking, die zal duren tot woensdag 02.00 uur. Het is de 6e keer dat het Duitse spoor gehinderd wordt door stakingen, vanwege hetzelfde arbeidsconflict. Heb je een treinticket voor dinsdag? Reizen kunnen kosteloos worden omgeboekt, aldus de NS.

Naast het gewone treinverkeer staakt ook het spoorvrachtverkeer. Deze staking begint al op maandag 11 maart vanaf 18.00 uur.

Waar moet ik rekening mee houden als ik via Duitsland vlieg?

Lufthansa heeft op dinsdag en woensdag 1.000 vluchten geschrapt. 19.000 stewardessen en stewards van de luchtvaartmaatschappij leggen hun werk neer.

Het gaat om alle vertrekkende vluchten dinsdag vanuit Frankfurt en woensdag vanuit München. De staking is tussen 04.00 tot 23.00 uur. Volgens Lufthansa worden ongeveer 120.000 passagiers getroffen door de staking. Voor de actuele informatie kun je terecht op hun website.

Bronnen: ANP, De Telegraaf. Foto: ANP.

Wil je op de hoogte blijven van het belangrijkste vakantienieuws?

Schrijf je dan hieronder in voor de nieuwsbrief van MAX vakantieman en MAX Meldpunt en blijf op de hoogte van het belangrijkste consumentennieuws.

Reacties

Wil jij iets delen over dit bericht? Maak gemakkelijk jouw account aan of login om te reageren.

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van het laatste vakantienieuws, leuke uitjes en handige reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!