Reisorganisatie Vacansoleil failliet verklaard: dit kun je doen

28 september 2023
2 Min. leestijd

De ene vakantieganger kiest voor een all inclusive resort, maar wie liever het campingleven opzoekt is ongetwijfeld bekend met reisorganisatie Vacansoleil. Echter verkeert de touroperator met bijna 600 campings door heel Europa al lange tijd in zwaar weer door opstapelende schulden. Nu is het bedrijf failliet verklaard.

Update: Inmiddels is bekend dat Vacansoleil een doorstart maakt.

Randje faillissement

Op 28 september 2023 is Vacansoleil failliet verklaard. De onderhandelingen met een potentiële koper zijn op het laatste moment mislukt, waardoor het bedrijf uitstel van betaling aanvroeg. Tijdens de coronalocksdowns zijn mensen minder vakanties gaan boeken, hierdoor zijn Vacansoleil, maar ook andere reisorganisaties in de problemen gekomen. Overigens kampt de Brabantse touroperator al sinds voor de coronacrisis met schulden.

Ik heb een vakantie geboekt bij Vacansoleil, wat kan ik doen?

Bij een eventueel faillissement maken klanten die een aanbetaling hebben gedaan aanspraak op een compensatie. Het bedrijf is namelijk aangesloten bij de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR), die klanten van reisorganisaties vergoedt in het geval van een bankroet. Alleen van een kleine groep, met name internationale reizigers, is de reis waarschijnlijk niet gedekt. De bewindvoerder van Vancansoleil Lodewijk Hox schat in dat de reizen van veruit de meeste klanten zijn gedekt. Zij zouden ook nog op vakantie moeten kunnen.

Over Vacansoleil

Via het in 1969 opgerichte Vacansoleil gaan jaarlijks zo’n half miljoen mensen op vakantie naar 22 Europese landen.

Bronnen: ANP, NOS. Foto: Shutterstock.

Wil je op de hoogte blijven van meer belangrijk vakantienieuws?

Schrijf je hieronder in voor de nieuwsbrief van MAX vakantieman en MAX Meldpunt en blijf op de hoogte van het belangrijkste consumentennieuws.

Reacties

Wil jij iets delen over dit bericht? Maak gemakkelijk jouw account aan of login om te reageren.

  • ldg88
    ldg88

    Wij zitten midden in een klachten afhandeling van een compleet lekke tent afgelopen zomer. Kunnen we nu naar enige compensatie fluiten?

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van het laatste vakantienieuws, leuke uitjes en handige reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!