3 daagse ov-staking in aanloop naar Prinsjesdag verwacht: dit gaat er gebeuren

01 juli 2024
2 Min. leestijd

In aanloop naar Prinsjesdag gaan de leden van de FNV 3 dagen staken in het openbaar vervoer. Het moment van de ov-staking is geen toeval, want de actie is om de overheid duidelijk te maken dat werken in de ov-sector om zwaar werk gaat. De vakbond pleit voor een mogelijkheid om eerder te kunnen stoppen met werken in deze sector. Op 10, 11 en 12 september 2024 zullen verschillende vervoerders niet of nauwelijks rijden.

Wat kan ik van de ov-staking verwachten?

De acties vinden tot zover bekend alleen deze 3 dagen plaats. Hieronder beschrijven we wat daar tot nu toe over bekend is. De FNV laat wel weten dat het vooralsnog om een ‘milde’ ov-staking gaat. Maar als er geen reactie van de regering komt, zullen de acties ook steviger worden. “Kennelijk vinden de dames en heren politici het normaal dat mensen met een zwaar beroep die Nederland 24/7 mobiel houden niet gezond de eindstreep halen. Zij worden sneller chronisch ziek, arbeidsongeschikt en gaan zelfs veel sneller dood dan werknemers zonder zwaar beroep. En de regering laat ze in de steek”, aldus bestuurder FNV Spoor Henri Janssen.

Welke vervoerder staakt op 10 september?

Op 10 september zal er een korte werkonderbreking zijn in het stadsvervoer.

Welke vervoerder staakt op 11 september?

Op 11 september staakt het NS-personeel. De ov-staking begint om 08.00 uur ’s ochtends.

Welke vervoerder staakt op 12 september?

Op 12 september voert het streekvervoer al acties vanaf het begin van de dienst.

Ga je er één van die dagen op uit? Gebruik dan een reisplanner om de situatie in de gaten te houden. In dit artikel leggen wij uit welke reisplanners je kunt gebruiken.

Bronnen: ANP, NOS. Foto: ANP.

Ben je benieuwd naar meer vakantienieuws en -tips?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van MAX vakantieman en Meldpunt en blijf op de hoogte van het belangrijkste consumentennieuws.

Reacties

Wil jij iets delen over dit bericht? Maak gemakkelijk jouw account aan of login om te reageren.

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van het laatste vakantienieuws, leuke uitjes en handige reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!