De naam Roompot gaat verdwijnen en heet voortaan Landal: ook vernieuwd logo en uitstraling

23 mei 2024
2 Min. leestijd

Alle parken van Roompot gaan voortaan Landal heten, zo maakt de organisatie bekend op donderdag 23 mei 2024. Vorig jaar heeft Roompot alle parken van Landal overgekocht en kiest ervoor om juist deze naam overal door te voeren. Ook het logo en uitstraling worden vernieuwd.

Wat gaat er veranderen?

De naam Landal is internationaal beter bekend dan het Zeeuwse Roompot. Daarom heeft het bedrijf er nu voor gekozen om voortaan door te gaan als Landal. De vakantiehuisjesketen heeft in totaal 346 vakantieparken over 13 landen. In de tweede helft van het jaar gaat Landal ook het logo en uitstraling vernieuwen. Het zal zo’n anderhalf jaar duren voordat de verandering overal is doorgevoerd.

Het van oorsprong Zeeuwse recreatiebedrijf, zal na de naamsverandering nu ook het hoofdkantoor van Goes naar Amsterdam verplaatsen.

Sinds wanneer is Landal van Roompot?

In april 2023 maakt Roompot bekend dat ze alle parken van Landal hebben overkocht. Wel moeten zij op voorwaarde van de Autoriteit Consument & Markt (ACM) 30 parken verkopen aan concurrent Dormio voor een eerlijker speelveld. Toen werd gezegd dat de populaire mascottes Bollo (van Landal) en Koos Konijn (van Roompot) blijven bestaan. Of dat nog steeds voor beiden geldt, is nog niet bekend.

Bronnen: AD, Nu.nl, Omroep Zeeland, archief. Foto: Shutterstock.

Ben je benieuwd naar meer vakantienieuws en -tips?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van MAX vakantieman en Meldpunt en blijf op de hoogte van het belangrijkste consumentennieuws.

Reacties

Wil jij iets delen over dit bericht? Maak gemakkelijk jouw account aan of login om te reageren.

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van het laatste vakantienieuws, leuke uitjes en handige reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!