Doorstart voor moederbedrijf GO Sharing deelscooters, toch zijn ze voorlopig nog uit het straatbeeld

14 februari 2023
2 Min. leestijd

Van het een op het andere moment zijn de scooters van GO Sharing niet meer te gebruiken. De deelscooters die normaal in 13 steden te vinden zijn kunnen sinds begin februari 2023 niet meer worden gevonden in de app. Het faillissement van het moederbedrijf GreenMo is de reden dat de scooters uit het straatbeeld zijn verdwenen. Nu het bedrijf een doorstart maakt is de toekomst voor GO Sharing toch nog hoogst onzeker.

GreenMo

Eind januari gaat GreenMo failliet. Het bedrijf voorziet verschillende grote bedrijven in Europa van scooters. Ook de voertuigen van GO Sharing. Toch maakt GreenMo nu bekend een doorstart te maken. Echter valt zusterbedrijf GO Sharing daar buiten.

Geen deelscooters meer?

GO Sharing heeft surseance van betaling aangevraagd. Het deelscooterbedrijf heeft hiermee een uitstel van betaling gekregen. Ze zijn dus (nog) niet failliet, maar de vraag blijft of de groene scooters terugkomen in het Nederlandse straatbeeld.

Deelscooters GO Sharing

Sinds 2019 worden de deelscooters van GO Sharing aangeboden. De voertuigen zouden een aanvulling zijn op het openbaar vervoer en alternatief voor de auto. In ons land zijn er verschillende deelscooterbedrijven actief. Zo kun je nu nog steeds met Felyx en Check rijden in een aantal steden. Via een app kun je je registreren om daarna een scooter starten. De huur betaal je per minuut. Op de plaats van bestemming kun je de scooter dan op een zelfgekozen plek achter laten.

Ophef over Deelscooters

Doordat de scooters niet op een speciale plek ingeleverd hoeven te worden, zorgt dat voor vele klachten bij gemeenten. Voertuigen staan soms op de stoep of dubbel geparkeerd. GO Sharing stelt als oplossing van het probleem klanten verplicht om een foto van de parkeersituatie te maken. Toch verdwijnen er steeds meer deelscooters uit Nederland. Vergunningen van bedrijven worden niet verlengd door sommige gemeenten en ook trekken de bedrijven soms zelf terug uit een stad.

Bronnen: AD, NOS, Quote. Foto: Shutterstock

Reacties

Wil jij iets delen over dit bericht? Maak gemakkelijk jouw account aan of login om te reageren.

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van het laatste vakantienieuws, leuke uitjes en handige reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!