Eerste Nederlandse luchtvaartmaatschappij komt met kindvrije zone in vliegtuig

26 augustus 2023
2 Min. leestijd

Zodra je opstijgt begint de vakantie. Tenminste, meestal, want echt ontspannen doe je niet bij een lange vlucht met constant lawaai van kinderen. Corendon komt met een oplossing voor dit probleem. Je kunt voor de vlucht naar Curaçao bijbetalen om in de kindvrije zone te zitten. In dit gedeelte zitten uitsluitend volwassenen (16+), zo heb je waarschijnlijk meer rust.

Een kindvrije zone, wat houdt het in?

Om een plek in de kindvrije zone te bemachtigen, moet je wel extra betalen. Voor 45 euro kun je in een speciaal gedeelte in het vliegtuig zitten. Op deze plek zit je afgesloten met wanden en gordijnen en is genoeg voor 93 adults only plekken (Corendon biedt geen businessclass aan). Ook zijn er nog 9 stoelen met extra beenruimte voor mensen die in dit gedeelte willen zitten, hier betaal je wel 100 euro extra voor.

Corendon is hiermee de eerste Nederlandse luchtvaartmaatschappij die kindvrije zones in het vliegtuig beschikbaar stelt. Andere maatschappijen zoals TUI en KLM zeggen dit niet in te voeren. Wel bieden veel reisorganisaties al kindvrije vakanties aan. Wat dit inhoudt lees je hier.

Minder druk voor ouders

Doordat er zones zijn voor mensen die rust willen, zijn ouders met kinderen mogelijk meer op hun gemak tijdens de vlucht. Zo denkt Corendon dat ouders zich geen zorgen meer hoeven te maken over eventuele geluidsoverlast.

Kinderen aan boord

Natuurlijk maken niet alle kinderen lawaai. Vooral kleine kinderen kunnen onrustig worden omdat ze simpelweg niet anders kunnen communiceren. Ook krijgen ze vaak last van hun oren tijden het stijgen aan landen. Het gevolg is dat ze gaan huilen. Naast gehuil of gekrijs kunnen mensen het als hinderlijk ervaren wanneer kinderen door de gangpaden gaan rennen. Voor mensen die dit willen voorkomen is de kindvrije zone een uitkomst.

Bronnen: RTL Nieuws, AD, Nu.nl. Foto: Shutterstock.

Ben je benieuwd naar meer vakantienieuws?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van MAX vakantieman en MAX Meldpunt en blijf op de hoogte van het belangrijkste consumentennieuws.

Reacties

Wil jij iets delen over dit bericht? Maak gemakkelijk jouw account aan of login om te reageren.

  • LinW
    LinW

    Omdat een ander overlast veroorzaakt moet jij betalen? Omgekeerde wereld.

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van het laatste vakantienieuws, leuke uitjes en handige reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!