Een kindvrije vakantie wordt steeds populairder, dit is waarom

27 februari 2023
2 Min. leestijd

Vakantie is om te ontspannen. Hoe je dat ervaart is niet voor iedereen hetzelfde. Voor de een is het belangrijk om zijn of haar tijd vol te plannen met allerlei activiteiten, terwijl de ander geniet van absolute rust. Bij deze groep worden kindvrije vakanties steeds populairder. Ook ouders mét kinderen kiezen er vaker voor om samen eropuit te gaan zonder hun kroost.

Vakantie zonder ‘geplons en gegil’

De laatste jaren groeit het aanbod van ‘adult only-vakanties’ onder een zeer brede doelgroep. Zo komen er jongvolwassenen op af die (nog) geen kinderen hebben, tot 55-plussers die de rust opzoeken. Vaak hebben deze mensen geen hekel aan kinderen, maar ze willen niet gestoord worden tijdens de rustige vakantie die is beoogd. Geplons en gegil zorgt ervoor dat sommige vakantiegangers minder goed uitrusten.

Langer uitslapen

Animatieprogramma’s voor kinderen kunnen je soms ongewenst wakker maken. Bij een adults only vakantie is dat anders, er is niemand die je (in de ochtend) stoort. Je eigen kinderen niet, maar ook geen ‘Kabouter Plop-muziek’. Daarnaast is de kans klein dat je wordt natgespetterd in het zwembad. Iedereen die een kindvrije vakantie boekt komt er voor zijn rust. Meestal zijn kindvrije vakanties 18+, maar sommige bestemmingen hanteren 16+.

Gescheiden zwembaden

Er zijn vakantiebestemmingen die de mogelijkheid tot adult only beschikbaar stellen op locaties voor alle leeftijden. Hierbij zijn er voorzieningen die adult only zijn, maar ook waar kinderen wel mogen komen. Wil je ongehinderd zwemmen? Dan kies je voor een ‘rustig’ zwembad. Hier worden geen ballen over en weer gegooid, of doet er niemand plotseling een bommetje.

Op vakantie mét kinderen?

Voor (groot)ouders met kinderen die wél met kinderen op vakantie willen, is er een groter aanbod. Veel vakantiebestemmingen houden rekening met kindvriendelijke voorzieningen. Echter zijn deze vakanties vaak een stuk duurder. Kinderen kunnen alleen in de schoolvakanties op vakantie en dan betaal je meestal de hoofdprijs. Wij hebben tips om toch zo goedkoop mogelijk en buiten de drukte op vakantie te gaan.

Bronnen: Nu.nl, RTL Nieuws. Foto: Shutterstock.

Reacties

Wil jij iets delen over dit bericht? Maak gemakkelijk jouw account aan of login om te reageren.

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van het laatste vakantienieuws, leuke uitjes en handige reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!