Er rijden vanaf 24 januari 6 dagen geen ICE International-treinen naar Duitsland

22 januari 2024
2 Min. leestijd

Na eerdere stakingen op het Duitse spoor begin van dit jaar, is het nog niet voorbij. Vanaf woensdag 24 januari 2024 schrapt de NS alle ICE International treinen, omdat het Duitse spoorpersoneel het werk deze periode wederom neerlegt.

Welke treinen rijden niet tijdens de staking?

Niet alleen de ICE International rijdt niet, ook de Intercity naar Berlijn zal 6 dagen niet vertrekken. De staking begint woensdag in alle vroegte om 02.00 uur en eindigt maandag 29 januari om 18.00 uur. De internationale treinen vanuit Duitsland naar Oostenrijk en Zwitserland rijden dan ook niet. Overigens rijden deze al vanaf dinsdag 23 januari 2024 niet meer. In Duitsland zelf rijden helemaal geen treinen.

Waarom weer een staking?

Al een langere tijd zijn er regelmatig stakingen van het spoorpersoneel in Duitsland. De afgelopen 2 maanden draait het om een cao-akkoord.  Echter willen de onderhandelingen maar niet vlotten. Het ziet er overigens niet naar uit dat er binnenkort een akkoord zal komen. Deze staking is de langste staking tot nu toe.

Ik heb een treinticket van, naar, of via Duitsland, wat nu?

Een ticket met de reisdata 24 tot en met 29 januari kan flexibel gebruikt worden op alle dagtreinen van Deutsche Bahn tot en met 5 februari, zegt de NS. Ook mag je je ticket gratis annuleren of de datum ervan wijzigen, mits je later dan 5 februari vertrekt.

Bronnen: ANP, NU.nl. Foto: Shutterstock.

Reacties

Wil jij iets delen over dit bericht? Maak gemakkelijk jouw account aan of login om te reageren.

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van het laatste vakantienieuws, leuke uitjes en handige reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!