Problemen in het verkeer verwacht in Duitsland door boerenprotest en spoorstaking: hier kun je niet reizen

09 januari 2024
2 Min. leestijd

Het verkeer in Duitsland ligt in de 2e week van januari flink op zijn gat. Dit komt door een staking van spoormedewerkers van woensdag 10 tot en met vrijdag 12 januari 2024 en een boerenprotest dat waarschijnlijk een week lang aanhoudt. Wat betekent dit voor je reis in of naar Duitsland? Dat lees je hier.

Welke steden in Duitsland zijn afgezet tijdens het protest?

Door het boerenprotest in Duitsland, dat op maandag 8 januari is gestart, zijn sommige steden onbereikbaar. Met name die in de streek Mainz. Veel op en afritten naar hoofdwegen zijn met tractoren en vrachtwagens afgezet. Ook de grensovergang naar Nederland wordt op sommige plekken geblokkeerd. Zoals de B54 en de N35 naar Nederland. Boeren geven aan de hele week nog te blijven protesteren.

Wat betekent de spoorstaking voor mijn reis?

Maar ook een spoorstaking in Duitsland gaat deze week voor problemen zorgen. In de nacht van dinsdag op woensdag (10 januari tot vrijdag 12 januari 18.00 uur leggen de spoormedewerkers het werk neer. Wat de exacte consequenties zijn van deze landelijke staking, is nog niet helemaal duidelijk. Wel gaat het ook invloed hebben op het internationaal treinverkeer vanuit Nederland. De intercity naar Berlijn en de nachttreinen naar Oostenrijk en Zwitserland rijden namelijk niet. De laatste tijd staakt het spoorpersoneel in Duitsland vaak, vanwege hetzelfde loongeschil dat nog altijd speelt.

Spoorwegmaatschappij Deutsche Bahn is naar de rechter gestapt om de staking tegen te houden. Echter heeft de rechter bepaald dat de staking niet mag worden tegengehouden.

Bronnen: ANP, NOS. Foto: ANP.

Wil je op de hoogte blijven van het belangrijkste vakantienieuws?

Schrijf je dan hieronder in voor de nieuwsbrief van MAX vakantieman en MAX Meldpunt en blijf op de hoogte van het belangrijkste consumentennieuws.

Reacties

Wil jij iets delen over dit bericht? Maak gemakkelijk jouw account aan of login om te reageren.

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van het laatste vakantienieuws, leuke uitjes en handige reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!