Kun je niet wachten om te wintersporten? Op deze plekken is het in november al mogelijk

10 november 2022
2 Min. leestijd

Het duurt nog even voordat de kerstvakantie begint. Maar kun je écht niet wachten om weer van de bergen af te sjezen met je ski’s? Dan zijn er een aantal bestemmingen in Oostenrijk waar je heen kunt met gegarandeerd sneeuw. Zet je skibril maar op, want met deze tips kun je er in november al tegenaan.

Skiën in een gletsjergebied

In gletsjerrijke gebieden heb je te maken met koele temperaturen en een goede sneeuwkwaliteit. Vanwege de – vaak – steile afdalingen is het een spannende uitdaging voor de waaghalzen onder ons, maar wees gerust: de meeste wintersportgelegenheden in gletsjergebieden beschikken ook over minder ‘bloedstollende’ hellingen. Dat maakt het ook toegankelijker als je voor het eerst op wintersport gaat.

10 uur rijden

Gletsjers liggen veel in Tirol (Oostenrijk). In deze streek kun je dan ook goed terecht om te skiën in november. Zo ook bij Stubaier Gletscher. Stubaital ligt ongeveer op 900 kilometer afstand van Utrecht, dat is zo’n 10 uur rijden. Ga je liever met het vliegtuig? Dan is er een vliegveld op 30 minuten afstand. Daarnaast heb je in Tirol ook nog Hintertuxer Gletscher, Pitztaler Gletscher en Kaunertaler Gletscher waar je als fanatieke skiër of voor een familie tripje goed terecht kan.

‘Diamant van de Alpen’

Zijn gletsjergebieden voor jou te koud? Dan zijn er ook een paar andere plekken waar er in november genoeg sneeuw ligt. Een van de eerste plekken die dan haar pistes opent is Gurgl. Het gebied dat ook wel ‘de diamant van de Alpen’ wordt genoemd heeft een veelzijdig aanbod aan pistes, met gegarandeerd sneeuw in november. Met de auto rijd je van Utrecht naar Gurgl in zo’n 10 uur. Het dichtstbijzijnde vliegveld ligt op 1 uur en een kwartier afstand.

Wil je het liefst zo goedkoop mogelijk op wintersport? Lees dan deze tips.

Bronnen: De Telegraaf, Snowplaza. Foto: Shutterstock

Reacties

Wil jij iets delen over dit bericht? Maak gemakkelijk jouw account aan of login om te reageren.

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van het laatste vakantienieuws, leuke uitjes en handige reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!