MAX vakantieman blikt vooruit op zomervakantie

07 juni 2023
2 Min. leestijd

Terwijl Nederland zich opmaakt voor de zomervakantie, kijkt MAX vakantieman alvast vooruit op wat we daarvan mogen verwachten. Vorig jaar leidden stakingen en personeelstekorten tot grote problemen op luchthavens, waaronder Schiphol. Wat kunnen we dit jaar verwachten? In de eerste uitzending wordt met de Schiphol-directie vooruitgeblikt. Het nieuwe seizoen start maandag 12 juni om 20.30 uur op NPO 1.

Groot en klein vakantieleed in MAX vakantieman

Ook deze zomer schiet MAX vakantieman gedupeerde reizigers met groot en klein vakantieleed te hulp in binnen- en buitenland. Sybrand Niessen gaat samen met MAX Ombudsman Jeanine Janssen op zoek naar oplossingen voor de meest uitlopende vakantieproblemen van vakantiegangers. Vorig jaar leidden stakingen en personeelstekorten tot grote problemen op luchthavens, waaronder Schiphol. Met de Schiphol-directie wordt vooruitgeblikt op de verwachte zomerdrukte: hoe kunnen reizigers zich zo goed mogelijk voorbereiden op een onbezorgde vliegreis?

Geannuleerde vluchten Transavia en ziek op reis

Verder in de eerste aflevering van MAX vakantieman: luchtvaartmaatschappij Transavia zag zich genoodzaakt honderden vluchten voor deze zomervakantie te annuleren. In veel gevallen kon er een oplossing worden gevonden, maar helaas niet voor iedereen. Wat ging daar mis? En waar hebben consumenten, wiens vlucht is geannuleerd, recht op? En wat te doen als er onheilspellende verhalen te lezen zijn over een ziektegolf in het geboekte hotel? Moet een reis dan doorgaan?

Verslaggever Phi werkt mee en Nederland Hobbyland

Nieuw dit seizoen is verslaggever Phi Nguyen die “achter de schermen” gaat in de vakantiebranche. Wie werken er juist in de zomer extra hard om anderen een ontspannen en onbezorgde vakantie te geven? En Nederland is een hobbyland. MAX vakantieman bezoekt mensen die hun vakantie gebruiken om extra tijd te besteden aan hun hobby.

Mystery Guest bezoekt Europese trekpleisters

Ook worden er in MAX vakantieman diverse vakantietips behandeld en zijn er de vaste rubrieken. Zo inspecteert De Mystery Guest Europese trekpleisters en worden in de rubriek Beste Vakantieman vragen van kijkers behandeld. In de 1e aflevering bezoekt de Mystery Guest het Portugese Lissabon.

Natuurlijk kunnen vakantiegangers naast het programma het hele jaar door hier op de website van MAX vakantieman terecht voor vakantie- en reistips en adviezen voor een onbezorgde vakantie.

MAX vakantieman is te zien vanaf maandag 12 juni 2023 om 20.30 uur op NPO 1. 

Reacties

Wil jij iets delen over dit bericht? Maak gemakkelijk jouw account aan of login om te reageren.

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van het laatste vakantienieuws, leuke uitjes en handige reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!