Transavia schrapt opnieuw vluchten in juni, mogelijk ook annuleringen in juli en augustus

16 mei 2023
2 Min. leestijd

Na de al eerder geschrapte vluchten in mei, kondigt Transavia 16 mei 2023 opnieuw aan vluchten te annuleren. Het gaat om zo’n 160 retourvluchten in juni, maar daar lijken de problemen niet mee opgelost. Verwacht wordt dat ook in juli en augustus vluchten worden geannuleerd. Reizigers die in juni vertrekken krijgen vandaag te horen van Transavia of de reisorganisatie of hun vlucht doorgaat of niet. 

Tekort aan vliegtuigen

Wat veroorzaakt deze problemen? Transavia komt 5 vliegtuigen tekort. De komst van 3 leasetoestellen loopt grote vertraging op. 1 toestel heeft schade en moet nog gerepareerd worden en 1 vliegtuig is buiten gebruik.

Vluchten schrappen voor meer zekerheid

Het schrappen van de vluchten is volgens Transavia nodig. De extra maatregelen moeten meer zekerheid bieden aan vakantiegangers, reisorganisaties en touroperators.

De KLM-dochter heeft eerder aangekondigd vandaag alle passagiers en reisorganisaties te informeren van wie volgende maand 1 of meerdere vluchten worden gewijzigd of geannuleerd. De maatschappij streeft ernaar om deze maand, rond 25 mei, ook te laten weten of en welke vluchten er in juli en augustus vervallen.

Vluchten omboeken of een alternatief?

Waar mogelijk wil Transavia vluchten omboeken of zorgen voor een alternatief. Gedupeerde reizigers kunnen ook hun geld terugkrijgen. Reizigers die een pakketreis hebben geboekt met een vlucht van Transavia, kunnen contact opnemen met de reisorganisatie waar zij hebben geboekt om na te gaan of er voor hen iets verandert. Op de website van de maatschappij is te zien welk vluchten tot op heden zijn geannuleerd.

Overlast voor reisorganisaties

De recente vluchtannuleringen bij Transavia zorgen voor veel overlast bij reisorganisaties. Zowel de luchtvaartmaatschappij zelf als reisorganisatie Sunweb zagen dat vorige week al terug in een lager aantal boekingen. Prijsvrij Vakanties en D-Reizen merken ook dat veel mensen “onrustig worden” door problemen bij Transavia en willen omboeken. Door de problemen konden bijna 100 boekingen, voor in totaal meer dan 250 mensen, helemaal niet meer doorgaan omdat er geen alternatieven beschikbaar waren.

Meld ons klachten over Transavia

MAX vakantieman volgt de ontwikkelingen bij Transavia op de voet en komt graag met je in contact als je gedupeerd bent. Heb je vandaag, 16 mei, gehoord dat je vlucht is geannuleerd of heb je kort van tevoren te horen gekregen dat je vakantie niet doorgaat door het uitvallen van een vlucht van Transavia. Of zit je vast of heb je vast gezeten op je vakantiebestemming omdat je terugvlucht is geannuleerd? Laat het ons weten! Meld je verhaal hier.

Bron: Transavia, ANP, RTL. Foto: ANP

 

Reacties

Wil jij iets delen over dit bericht? Maak gemakkelijk jouw account aan of login om te reageren.

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van het laatste vakantienieuws, leuke uitjes en handige reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!