Otravo, bedrijf achter Vliegtickets.nl, failliet. Wat betekent dit voor geboekte reizen?

20 december 2022
2 Min. leestijd

Otravo, het bedrijf achter Vliegtickets.nl, is op dinsdag 20 december 2022 failliet verklaard. Op donderdag 15 december is de verkoop al stilgelegd, maar nu is het doek voor het bedrijf definitief gevallen. Otravo zelf heeft nog geen officiële verklaring afgelegd. Op de site van vliegtickets.nl is al wel een verklaring te lezen, maar die is nog van staat nog een verklaring van vrijdag 9 december. Wat is er aan de hand?  

Verkoop op Vliegtickets.nl stopgezet

Op de website Vliegtickets.nl is te lezen dat de verkoop is stopgezet en dat het bedrijf vanaf 15 december geen tickets meer verkoopt. Is de boeking bevestigd, dan is er volgens het bedrijf niets aan de hand. Reizigers die nog geen ticket hebben gekregen, kunnen het beste rechtstreeks contact opnemen met de luchtvaartmaatschappij waarmee zij zouden vliegen. De klantenservice van Vliegtickets.nl is niet bereikbaar.

Niet verzekerd bij SGR

Er is een reële kans dat mensen die geboekt hebben via Vliegtickets.nl, niets terugzien van hun geld. Tickets geboekt via dit bedrijf zijn namelijk niet verzekerd bij garantiefonds SGR, want de organisatie is geen lid. SGR pleit net als brancheorganisatie ANVR al jaren voor een garantiefonds voor losse vliegtickets. Dat is tot nu toe nog niet gerealiseerd.

Fusie

Het bedrijf Otravo is in 2014 opgericht uit een fusie tussen Vliegtickets en WTC.nl. Later is daar ook het Nederlandse bedrijf Vakantiediscounter aan toegevoegd. Het bedrijf verkoopt geen reizen, maar bemiddelt bij de boeking van vliegtickets, hotelreserveringen en autoverhuur. Naast Vliegtickets.nl doen zij dat ook via de websites Travel2Be.com, Travelgenio.com en Tripmonster.com. Het bedrijf, gevestigd in Halfweg, is door de coronacrisis in de problemen gekomen. In 2021 heeft het bedrijf nog onderdelen verkocht om zo geld te genereren, maar dat mocht niet baten.

Bron: NOS, Nu.nl, AD. Foto: Shutterstock

Reacties

Wil jij iets delen over dit bericht? Maak gemakkelijk jouw account aan of login om te reageren.

  • MrHusky
    MrHusky

    Tip voor iedereen die losse vliegtickets wil kopen: betaal met een creditcard met leveringsgarantie. Bijvoorbeeld een ANWB Visa card. Lees goed de kleine lettertjes van je creditcard. Zo heeft de Visa card van de Rabobank geen leveringsgarantie. De leveringsgarantie zorgt ervoor dat je je geld terug krijgt als een product of dienst wel betaald is, maar niet geleverd wordt. Bijvoorbeeld bij een faillissement van de boekingsorganisatie of van de luchtvaartmaatschappij. Dat loopt dan via de speciale verzekering die gekoppeld is aan de creditcard.

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van het laatste vakantienieuws, leuke uitjes en handige reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!