Reisadvies Frankrijk op geel: let hier op als je het land bezoekt

28 maart 2024
2 Min. leestijd

Het reisadvies van Frankrijk is aangescherpt, meldt het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Deze is nu van kleurcode groen naar geel. Het komt omdat de Franse overheid op donderdag 28 maart 2024 het dreigingsniveau heeft verhoogd naar het hoogste level, vanwege de aanslag op een muziekgebouw in Moskou. De kans op nog een aanslag is reëel. Het is belangrijk dat je rekening houdt met de risico’s als je van plan bent om naar het land te reizen.

Wat betekent het nieuwe reisadvies?

In Nederland werken we met kleurcodes als reisadvies. Zo kan een gebied de kleurcode groen, geel, oranje of rood krijgen. Hiermee weet je hoe veilig het is op die plek. Met code geel, zoals Frankrijk nu heeft, wordt duidelijk gemaakt dat er risico’s hangen aan een verblijf in de stad. Echter, je kunt er wel gewoon naartoe blijven reizen. Pas bij kleurcode oranje wordt het echt afgeraden, tenzij het noodzakelijk is. Code geel is dus het reisadvies van de Nederlandse overheid om naar Frankrijk te reizen.

De Franse overheid heeft in het land zelf wel alarmfase 3 afgegeven, oftewel het hoogste dreigingsniveau. Je moet hier dus wel rekening mee houden als je van plan bent om het land en met name grote steden zoals Parijs binnenkort te bezoeken.

Waar moet ik op letten in Frankrijk?

Als je naar Frankrijk reist, is het verstandig om rekening te houden met een eventuele gewelddadige aanval. Kijk dus goed om je heen en vermijd drukke plekken en steden. Ook is het van belang dat je je altijd in het land kunt laten legitimeren voor de veiligheid. Houd voor de zekerheid Nederland Wereldwijd in de gaten. Zo weet je het best wat de actuele omstandigheden zijn.

Bronnen: ANP, NOS. Foto: Shutterstock.

Reacties

Wil jij iets delen over dit bericht? Maak gemakkelijk jouw account aan of login om te reageren.

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van het laatste vakantienieuws, leuke uitjes en handige reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!