Reisadvies Parijs op geel: let hier op als je de stad bezoekt

08 december 2023
2 Min. leestijd

Het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken voor Parijs is aangescherpt, van kleurcode groen naar geel . Het komt door de dodelijke aanval op toeristen in de buurt van de Eiffeltoren. De kans op nog een aanslag is groot. Het is belangrijk dat je rekening houdt met de risico’s als je van plan bent om naar Parijs te reizen.

Wat betekent het nieuwe reisadvies?

In Nederland werken we met kleurcodes als reisadvies. Zo kan een gebied de kleurcode groen, geel, oranje of rood krijgen. Hiermee weet je hoe veilig het is op die plek. Met code geel, zoals Parijs nu heeft, wordt duidelijk gemaakt dat er risico’s hangen aan een verblijf in de stad. Echter, je kunt er wel gewoon naartoe blijven reizen. Pas bij kleurcode oranje wordt het echt afgeraden, tenzij het noodzakelijk is.

Momenteel staat in Frankrijk zelf het dreigingsniveau wel op de hoogste stand, als het gaat om de kans op een terroristische aanslag. Houd hier rekening mee als je van plan bent om het land binnenkort te bezoeken.

Waar moet ik op letten in Frankrijk?

Als je naar Frankrijk reist, is het verstandig om rekening te houden met een eventuele gewelddadige aanval. Kijk dus goed om je heen en vermijd drukke plaatsen. Ook is het van belang dat je je altijd in het land kunt laten legitimeren voor de veiligheid. Houd voor de zekerheid altijd Nederland Wereldwijd in de gaten. Zo weet je het best wat de actuele omstandigheden zijn.

Bronnen: ANP, NOS. Foto: Shutterstock.

Reacties

Wil jij iets delen over dit bericht? Maak gemakkelijk jouw account aan of login om te reageren.

    Op de hoogte blijven?

    Wil je op de hoogte blijven van het laatste vakantienieuws, leuke uitjes en handige reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!