De voordelen van je zomervakantie boeken in de kerstvakantie

28 december 2022
3 Min. leestijd

Buiten is het koud, het regent en de bomen zijn kaal. Niets leukers dus dan alvast weg te dromen bij een exotische vakantiebestemming. En wil je echt in de stemming komen, dan kun je nu vast je zomervakantie boeken. Waar je op moet letten, zet MAX vakantieman voor je op een rij.

De zomer is nog ver weg en zelfs de Vakantiebeurs is pas halverwege januari. Toch kan boeken in de kerstvakantie grote voordelen hebben ten opzichte van wachten tot het voorjaar.

Neem de tijd voor je boeking

Een goed voorbereide zomervakantie is vaak een geslaagde vakantie en voorkomt dat je voor verrassingen komt te staan. Heb je vrij tijdens de kerstvakantie, dan geeft dat je de gelegenheid er rustig voor te gaan zitten en die vakantie eens goed te plannen. Je bent dan vaak ook nog eens met het hele gezin bij elkaar, dus iedereen kan meedenken. Zo wordt het ook een leuk, gezamenlijk moment.

Dat betekent niet per se dat je de reis al van dag tot dag moet plannen, al mag dat natuurlijk wel. Denk allereerst flink na wat voor vakantie je wilt. Wordt het een strandvakantie, ga je voor avontuur of wil je fijn cultuur snuiven in een mooie stad? Breng dit vast goed in kaart, dat helpt je bij het bepalen van de keuze.

Zomervakantie boeken: goedkope pareltjes

Dit ‘vroeg boeken’ kan je vervolgens onverwacht leuke dealtjes opleveren. Je bent een van de eersten, dus de keuzemogelijkheden zijn daardoor ook groter. Kijk bij je zoektocht naar onontdekte pareltjes, de bestemmingen waar niet iedereen naartoe gaat. Het zijn vaak bestemmingen die goedkoper zijn dan de toplocaties, maar waarvan de prijzen richting het seizoen kunnen stijgen. De voordelen van vroeg boeken zijn op de minder doorsnee-bestemmingen daardoor meestal groter. Ben je er kortom vroeg bij, dan ben je doorgaans goedkoper uit.

Neem op tijd vrij

Ook is de kans op een betaalbare huurauto een stuk groter. Niet onbelangrijk, aangezien het aantal huurauto’s in coronatijd is afgenomen. Doorgaans is het dan verstandig om een huurauto gelijk maar per week te boeken. Dat is vaak goedkoper dan voor 3 dagen. Wel is het verstandig goed op de hoogte te zijn van de regels rond autohuren in het buitenland. Dat voorkomt veel ellende.

Als laatste is het verstandig om voor je gaat boeken met je werkgever, collega’s, opdrachtgevers of klanten je vakantieperiode af te stemmen. Je wilt niet na veel gepuzzel en de nodige kunt gaan.

Bronnen: ANWB, Zoover. Foto: Shutterstock

Reacties

Wil jij iets delen over dit bericht? Maak gemakkelijk jouw account aan of login om te reageren.

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van het laatste vakantienieuws, leuke uitjes en handige reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!