Een vuurwerkvrij vakantiepark is een groeiende trend: deze grote parken hebben een verbod

16 december 2023
2 Min. leestijd

Vuurwerkvrije vakantieparken stijgen in populariteit. Het aantal parken met een verbod is in 2023 met 22 procent gestegen. Steeds meer consumenten willen rust tijdens de jaarwisseling en wijken uit naar dergelijke vakantieparken.

Waarom worden vuurwerkvrij vakantieparken populairder?

Vakantieparkaanbieder Parkvakanties noemt het een trend van de afgelopen jaren. Het wordt steeds gebruikelijker om naar een vakantiebestemming te gaan waar geen vuurwerk mag worden afgestoken. Vakantiegangers zijn uit op rust en hopen zo minder last te hebben van harde knallen. Met name hondeneigenaren, ouderen en ook gezinnen met jonge kinderen lijken zo’n vuurwerkloos vakantiepark op te zoeken.

Bij welke vakantieparken mag je geen vuurwerk afsteken?

Bij CenterParcs zijn alle parken vuurwerkvrij. Ook op alle vakantieparken van Roompot is vuurwerk verboden. Hiervan hebben alleen enkele een speciaal daarvoor bestemde (centrale) plek, om toch wat af te mogen steken. Landal GreenParks, EuroParcs en RCN hanteren ook steeds vaker een verbod op vuurwerk. Een vakantiepark zonder lawaai wordt hiermee steeds meer de norm.

Wat houdt een vuurwerkvrij vakantiepark in?

Op een vuurwerkvrij vakantiepark is het afsteken van vuurwerk verboden. Zo ervaren gasten minder (geluids)overlast. Echter is het belangrijk om te beseffen dat er naast het vakantiepark wel vuurwerk afgestoken mag worden. Je kunt er dus niet 100 procent vanuit gaan, dat je helemaal geen hinder ervaart.

Bronnen: ANP, CenterParcs, EuroParcs, RCN. Foto: Shuttestock.

Ben je benieuwd naar meer vakantietips?

Schrijf je dan hieronder in voor de nieuwsbrief van MAX vakantieman en MAX Meldpunt en blijf op de hoogte van het belangrijkste consumentennieuws.

Reacties

Wil jij iets delen over dit bericht? Maak gemakkelijk jouw account aan of login om te reageren.

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van het laatste vakantienieuws, leuke uitjes en handige reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!