Laat je koffer maar thuis: naar Japan hoef je geen kleding mee te nemen

24 september 2023
2 Min. leestijd

Ja, je leest het goed. Voor een reis naar Japan is het niet nodig om zelf kleding mee te nemen. De Japanse luchtvaartmaatschappij Japan Airlines maakt het nu mogelijk om via een service kleding te huren, die klaarligt bij aankomst. Zo hoef je weinig bagage mee te nemen en kan het vliegtuig brandstof besparen. In dit artikel leggen we uit hoe het werkt.

Een proef van Japan Airlines

Een jaar lang, tot augustus 2024, gaat Japan Airlines deze service aanbieden. Het bedrijf Any Wear, Anywhere zorgt ervoor dat de kleding op jouw hotelkamer klaarligt, maar ook dat het later weer gewassen wordt en gereedgemaakt voor hergebruik. Zo’n pakket met outfits kost voor de hele huurperiode gemiddeld tussen de 30 en 45 euro. Alle kledingstukken zijn tweedehands of zijn over uit een voorraad van een bedrijf.

Hoeveel brandstof wordt er bespaard?

Een vliegtuig bespaart 7,5 kilo uitstoot, per 10 kilo bespaarde bagage. Any Wear, Anywhere vergelijkt het met een föhn die 78 dagen lang 10 minuten per dag aanstaat. Doordat het vliegtuig minder gewicht hoeft te dragen, is er minder brandstof nodig. Echter wordt pas bij het einde van de proef duidelijk hoeveel impact het heeft gemaakt.

Hoe en welke kleding kun je reserveren?

Op de website van Any Wear, Anywhere kun je een set kleding reserveren. Je hebt de keuze uit diverse stijlen van verschillende seizoenen, elk in een andere maat. Op dit moment zijn er aanvragen van over de hele wereld. De meeste komen uit de Verenigde Staten of Australië.

Neem je nog veel andere dingen mee, maar wil je alles in je handbagage? In dit artikel leggen we uit hoe je je koffer of tas het meest efficiënt inpakt. Naast het duurzamer vliegen, wordt er ook geëxperimenteerd met kindvrije zones in een vliegtuig.

Bronnen: Nu.nl, CNN, Any Wear, Anywhere. Foto: Shutterstock.

Wil je meer reisinformatie?

Schrijf je hieronder in voor de nieuwsbrief van MAX vakantieman en MAX Meldpunt en blijf op de hoogte van het belangrijkste consumentennieuws.

Reacties

Wil jij iets delen over dit bericht? Maak gemakkelijk jouw account aan of login om te reageren.

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van het laatste vakantienieuws, leuke uitjes en handige reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!