Logies, half- of volpension? Wat houden al deze verzorgingstypes in?

11 april 2023
2 Min. leestijd

Niets is leuker dan het boeken van je vakantie. De een vindt zijn bestemming online, de ander door een bezoek aan het reisbureau. Zodra je een mooie bestemming hebt gevonden, heb je de keuze uit allerlei verblijfsopties. De verzorgingstypes als logies, vol- en halfpension, all inclusive of zelfs ultra all inclusive zijn niet altijd even duidelijk uitgelegd. Daarom doen wij dat voor je.

Logies of logies plus ontbijt

Boek je je vakantie met een logies verzorging? Dit verzorgingstype betekent simpelweg dat je alleen voor de kamer en overnachting betaalt. Vaak is er ook een optie voor ontbijt, dan regel je zelf een lunch en diner, maar kun je wél aanschuiven voor een ochtendmaal.

Wat is het verschil tussen verzorgingstypes half- en volpension?

Bij een boeking met half- of volpension krijg je standaard ontbijt en diner. Het verschil zit hem in de lunch. Bij een halfpension dien je deze zelf te verzorgen. Echter bij volpension hoef je hier niet over na te denken, het middageten is hier inbegrepen.

Wat houdt all inclusive in?

Als je bij volpension ontbijt, lunch en diner krijgt, hoe zit dat dan met all inclusive? Dit verzorgingstype betekent dat al het eten inbegrepen is bij je vakantie. Ook tussendoortjes worden dan door het hotel of resort verzorgd. In de meeste gevallen zijn ook lokale (non)alcoholische drankjes inbegrepen. Zo hoef je tijdens de vakantie niet te bedenken wat je eet en drinkt. Je kunt altijd kiezen uit het aanbod van de accommodatie. Voor luxere dranken of gerechten dien je een klein bedrag bij te betalen.

Wat is het voordeel van ultra all inclusive?

Is er naast all inclusive nog meer? Er is 1 verzorgingstype dat nóg een schepje erbovenop doet. Dit is ultra all inclusive. Dit type zegt vooral veel over de extra voordelen. Sommige hotels bieden dan een 24-uursservice, waardoor je elk moment van de dag eten of drinken kunt verkrijgen. Ook zijn luxere gerechten en/of dranken bij deze verzorgingsoptie inbegrepen.

Let wel: per resort verschilt het ultra all inclusive aanbod. Controleer voor je reis wat deze verzorging op jouw accommodatie inhoudt.

Wil je weten wat de beste keuze is van een reis? Dat lees je op MAX Vandaag. Ook leggen wij uit hoe je het voordeligste maaltijdtype kiest.

Bronnen: Corendon, Margriet, Prijsvrij. Foto: Shutterstock.

Reacties

Wil jij iets delen over dit bericht? Maak gemakkelijk jouw account aan of login om te reageren.

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van het laatste vakantienieuws, leuke uitjes en handige reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!