Brandstoftekort in Frankrijk (nog) niet opgelost

18 oktober 2022
2 Min. leestijd

Er wordt nog steeds gestaakt bij een groot deel van de Franse tankstations. Veel stations in Frankrijk kampen met een brandstoftekort. En de stations waar je nog wel kunt tanken daar is het aansluiten in lange wachtrijen. 

Brandstofconflict nog niet opgelost

Even leek het erop dat het conflict bij het Franse TotalEnergies was opgelost en de stakingen zouden eindigen. Er is een nijpend te kort aan benzine. De onderhandelingen tussen werknemers van TotalEnergies en 2 raffinaderijen van ExxonMobil over betere lonen, leken de goede kant op te gaan. 2 partijen waren het eens, maar 1 partij was het niet eens. Geen akkoord en dus geven de stakers 15 oktober 2022 aan ondanks de onderhandelingen toch door te gaan met staken. Het te kort aan brandstof blijft nog voortduren.

Volle tank en voorbereiding

De ANWB adviseert reizigers van wege het brandstoftekort om een reis door en naar Frankrijk uit te stellen als dat kan. Kan dit niet, ga dan goed voorbereid op reis. Vul de brandstoftank voor je Frankrijk in rijdt. Tank waar je kunt in Frankrijk de tank vol. Let op: hamsteren mag niet. Het vullen van jerrycans is verboden.

Ben je in Frankrijk en moet je terug naar Nederland. Stel dan eventueel ook de terugreis uit. Voorkom te allen tijde dat je daar strandt, want hulpdiensten helpen alleen in noodgevallen.

Dankzij een handige online kaart is te zien waar je nog wel kunt tanken. Je leest hier meer over in ons artikel over de online kaarten.

(Bron: ANWB. Foto: ANP)

Reacties

Wil jij iets delen over dit bericht? Maak gemakkelijk jouw account aan of login om te reageren.

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van het laatste vakantienieuws, leuke uitjes en handige reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!