Niet meer tanken in Frankrijk? Deze kaarten kunnen uitkomst bieden

11 oktober 2022
2 Min. leestijd

Duizenden tankstations in Frankrijk zitten inmiddels zonder brandstof en bij anderen staan lange rijen. Er zijn intussen nog wel altijd plekken waar je zelfs zonder rij kunt tanken. Ga je naar Frankrijk op vakantie of ben je op doorreis, dan kunnen deze tips van MAX vakantieman je helpen.

Volgens de vakbonden houdt de schaarste zeker tot woensdag 12 oktober 2022 aan en kan zelfs langer duren als de onderhandelingen op niets uitlopen. Werknemers van het Franse TotalEnergies en 2 raffinaderijen van ExxonMobil in Frankrijk eisen onder andere een hoger salaris ter compensatie van de stijgende inflatie en hoge kosten van het levensonderhoud. Gevolg is dat brandstof in heel Frankrijk plotseling schaars is.

Tanken in Frankrijk dankzij online-kaart

Afgelopen weekend meldt de ANWB al dat er meer dan 100 Nederlanders in Frankrijk gestrand zijn met een lege tank. Met name in het noorden van Frankrijk en langs de Route du Soleil is brandstof slecht of niet verkrijgbaar. Dat ondervond ook KINK-DJ Michiel Veenstra, die met een vrijwel lege tank bijna strandde.

Dankzij een handige kaart weet hij toch nog een tankstation bij hem in de buurt te vinden. In Frankrijk circuleren inmiddels verschillende kaarten en apps waarop je kunt zien of er nog brandstof beschikbaar is. De kaart van mon-essence.fr geeft een actueel overzicht van tankstations waar je kunt tanken en heeft zelfs een app waar je kunt aangeven of er nog getankt kan worden. Een overzicht van alle tankstations vind je hier.

 

Hier kun je tanken in Frankrijk

 

Bij pech niet altijd geholpen

De ANWB adviseert reizigers die naar Frankrijk gaan om vooral nog even in België of Luxemburg te tanken. Ook geeft de verkeersorganisatie aan dat je bij pech lang niet altijd wordt geholpen. “Depanneurs worden op dit moment enkel ingezet bij onveilige situaties langs de snelwegen”, zo waarschuwt de ANWB. Als iemand op een onveilige plek stil komt te staan, wordt die naar een veilige plek gesleept.

(Bron: ANWB, ANP. Foto: ANP)

Nederlanders die op hun vakantieadres in Frankrijk geen brandstof meer hebben, worden door de ANWB aangeraden het vertrek uit te stellen tot er wel brandstof in het gebied is.

 

Bron: ANP, ANWB, Telegraaf, Michiel Veenstra. Foto: ANP, Mon Essence

Reacties

Wil jij iets delen over dit bericht? Maak gemakkelijk jouw account aan of login om te reageren.

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van het laatste vakantienieuws, leuke uitjes en handige reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!