Vergeten waar je auto geparkeerd staat? Met deze trucs vind je hem snel weer terug

18 november 2022
3 Min. leestijd

Na het eindeloos rondjes rijden op zoek naar een parkeerplaats, heb je er eindelijk een gevonden. Je zet de auto neer en gaat eropuit. Maar soms ben je dan bij terugkomst helemaal vergeten waar je de auto hebt geparkeerd. Zeker in een vreemde stad. Met behulp van onderstaande trucs kun je je auto sneller terugvinden.

Versterk het signaal

Het klinkt misschien als een slechte grap, maar: het werkt écht. Als je de autosleutel tegen je hoofd aan houdt terwijl je contact maakt, krijg je een veel sterker signaal. Je hoofd bestaat namelijk voor 80 procent uit water en dat versterkt de elektromagnetische golven. Vind je het een beetje raar om je sleutel tegen je hoofd aan te houden? Als je de sleutel tegen een flesje water aanhoudt heb je hetzelfde effect. Grote kans dat je je auto zo sneller terugvindt in een volle parkeergarage.

Parkeren met Google Maps

Dit trucje is misschien een klein beetje ingewikkeld, maar als je ervaring hebt met Google Maps dan lukt het. Je kunt in deze app namelijk je parkeerplaats ‘opslaan’. Dit doe je door op het blauwe bolletje te klikken dat jouw nauwkeurige locatie op dat moment weergeeft. Er verschijnt dan een menu met de optie ‘parkeerplaats opslaan’.  Op je kaart verschijnt dan een label waar de parkeerplaats zich bevindt. Ga je na een dag weg weer terug naar de auto, dan navigeert de app je regelrecht naar je auto.

Let wel: als je in een parkeergarage parkeert, geeft de locatie niet aan op welke verdieping je staat. Je kunt dan bij het label een aantekening maken om voor jezelf de juiste verdieping te onthouden.

Maak een foto van de straat waarin je geparkeerd staat

Heb je de auto geparkeerd en wil je de auto terugvinden? Maak dan met je mobiel een foto van het straatnaambordje. Maak zelfs een foto van de directe omgeving waarin hij staat. Zo heb je de straatnaam en een aantal herkenningspunten. Voer de straatnaam in, Google Maps en je terug laten navigeren. Of je kunt de foto aan een lokale bewoner laten zien, die je kan vertellen hoe je daar komt.

Kies voor een gekleurde auto

Het is misschien iets dat je alleen op voorhand kunt doen, maar als je vaak vergeet waar je je auto hebt geparkeerd, kan het handig zijn om voor een gekleurde auto te kiezen. Je auto valt dan goed op tussen de vele zwarte en grijze auto’s. In een oogwenk heb je jouw auto weer teruggevonden.

Bronnen: AD, Android Planet. Foto: Shutterstock

Reacties

Wil jij iets delen over dit bericht? Maak gemakkelijk jouw account aan of login om te reageren.

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van het laatste vakantienieuws, leuke uitjes en handige reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!