Vergeten waar je auto geparkeerd staat? Met deze 3 trucs vind je hem snel weer terug

18 november 2022
2 Min. leestijd

Na het eindeloos afstruinen van verschillende parkeerplaatsen vind je dan uiteindelijk een plek op vakantie. Maar soms ben je dan bij terugkomst helemaal vergeten waar je de auto hebt geparkeerd en kan het even duren voordat je je auto weer terugvindt. Met behulp van onze 3 trucs kun je je auto sneller terugvinden.

Versterk het signaal

Het klinkt misschien als een slechte grap, maar: het werkt écht. Als je de autosleutel tegen je hoofd aan houdt terwijl je contact maakt, krijg je een veel sterker signaal. Je hoofd bestaat namelijk voor 80 procent uit water en dat versterkt de elektromagnetische golven. Vind je het een beetje raar om je sleutel tegen je hoofd aan te houden? Als je de sleutel tegen een flesje water aanhoudt krijgt je hetzelfde effect. Grote kans dat je je auto zo sneller terugvindt in een volle parkeergarage.

Parkeren met Google Maps

Dit trucje is misschien een klein beetje ingewikkeld, maar de meeste mensen hebben wel ervaring met Google Maps. Je kunt op deze app namelijk je parkeerplaats ‘opslaan’. Dit doe je door op het blauwe bolletje te klikken dat jouw nauwkeurige locatie op dat moment weergeeft. Er verschijnt dan een menu met de optie ‘parkeerplaats opslaan’.  Op je kaart verschijnt dan een label waar de parkeerplaats zich bevind. Zo kun je er makkelijk naar navigeren als je terugkomt na een dagje weg.

Let wel: Als je in een parkeergarage parkeert, geeft de locatie niet aan op welke verdieping je staat. Je kunt dan bij het label een aantekening maken om voor jezelf de juiste verdieping te onthouden.

Kies voor een gekleurde auto

Het is misschien iets dat je alleen voorhand kan doen, maar als je vaak vergeet waar je je auto hebt geparkeerd, kan het handig zijn om voor een gekleurde auto te kiezen. Je auto valt dan goed op tussen de vele zwarte en grijze auto’s. In een oogwenk heb je jouw auto weer teruggevonden.

Bronnen: AD, Android Planet. Foto: Shutterstock

Reacties

Wil jij iets delen over dit bericht? Maak gemakkelijk jouw account aan of login om te reageren.

    Op de hoogte blijven?

    Wil je op de hoogte blijven van het laatste vakantienieuws, leuke uitjes en handige reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!