Vertrek je vanaf Schiphol deze vakantie? Zo ‘vlieg’ je naar de gate

12 oktober 2023
2 Min. leestijd

Eindelijk, je gaat bijna op vakantie. In de herfstvakantie wordt het aardig druk op Schiphol en hoop je een lange rij te vermijden. Hoe doe je dat het best? Wij geven een aantal tips.

Sneller door de rij

Voor je vlucht kun je alvast een paar zaken voorbereiden zodat je niet in een lange rij op de luchthaven hoeft te staan. Zo zijn er dingen die een paar dagen voor de vlucht al te regelen zijn, maar kun je met je kledingstijl ook sneller door de beveiligingscontrole komen. Wij noemen een paar handige tips.

1. Geschikte reiskleding en schoenen op Schiphol

De juiste kleding en schoenen dragen bij aan een snelle check door de securitycontrole. Met een dikke jas zul je deze eerder uit moeten doen, dan een losse t-shirt of trui. Dit bespaart veel tijd. Doe bijvoorbeeld ook in de rij alvast je capuchontrui uit. Zo kom je sneller langs de beveiliging. Meer tip staan in dit artikel. Niet alleen kleding, maar ook met bepaalde schoenen sta je minder of juist langer in de rij. Welke dat zijn lees je hier.

2. Tijdslot voor de securitycontrole reserveren

Voor reizen naar landen die behoren tot het Schengengebied kun je een tijdslot reserveren. Zo hoef je niet in de rij te staan, maar kom je op afspraak. Wil je weten hoe je dat kunt doen? Lees dan dit artikel.

3. Niet te vroeg op Schiphol arriveren

Vorig jaar ontstonden er enorme wachtrijen op Schiphol. Door een groot personeelstekort moesten mensen uren in de rij staan, of werden vluchten geschrapt. Omdat reizigers vanwege de lange wachttijden de vlucht wilde halen, kwamen ze ook eerder op de luchthaven dan nodig. Hierdoor werd de drukte alleen maar erger. Dit jaar is het niet nodig om eerder aan te komen dan nodig is. Voor een vlucht binnen Europa moet je 2 uur van tevoren aanwezig zijn. Reis je naar een bestemming buiten Europa? Dan is 3 uur het advies.

Bronnen: Schiphol, archief. Foto: Shutterstock.

Meer handige reistips lezen?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van MAX vakantieman en MAX Meldpunt voor het belangrijkste consumentennieuws.

Reacties

Wil jij iets delen over dit bericht? Maak gemakkelijk jouw account aan of login om te reageren.

  • Directtrack
    Directtrack

    Ga toch van een andere luchthaven! Op Brussel kun je bij lange rijen voor €5 à la minute priority kopen. Op Groningen, Rotterdam, Maastricht, Düsseldorf en Keulen heb je die ellende niet.

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van het laatste vakantienieuws, leuke uitjes en handige reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!