Dit is hoe je met de juiste reisoutfit sneller door de security komt

29 juni 2023
2 Min. leestijd

Ga je op vakantie? Dan wil je misschien het liefst meteen je reisoutfit aan voordat je het vliegtuig instapt. Zo kom je al vroegtijdig in de sfeer. Met de juiste kleding raak je niet alleen in de vakantiestemming, maar kom je ook nog eens eerder door de beveiligingscontrole. Wil je weten hoe? Lees dan verder.

Hoe minder kleding, hoe sneller in de vertrekhal

Met een jas en een dikke trui aan, is de kans groot dat die uit moeten bij de beveiligingscontrole. Als je kiest voor dunne kleren hoef je meestal niks uit te doen, dan kun je in 1 keer doorlopen. Trek ook een gemakkelijke broek aan waarbij je geen riem nodig hebt. Anders loop je de kans dat je deze nog af moet doen voordat je door de scanner gaat.

Is het een koude dag? Draag dan een dikke jas of vest en leg die alvast in de bagagebakken.

Stop zo min mogelijk in je zakken

Zorg alvast dat al je zakken leeg zijn. Je kunt je paspoort, boardingpass en andere spullen alvast in je tas stoppen. Sta je in de rij en moet er nog van alles uit, dan moet je langer wachten.

Schoenen

Een reisoutfit is pas compleet als je de juiste schoenen draagt. De kans dat je met een enkelschoen mag doorlopen is namelijk groter dan bij een hoge laars. Ook hoge dichte schoenen worden eerder gecheckt dan een open schoen. Naast dat je sneller door de security komt, is het ook voor je eigen veiligheid verstandig goede schoenen te dragen. Wil je weten welke dat zijn? Dat lees je hier.

Luchthaven Schiphol heeft zelf een video gemaakt hoe je makkelijk door de beveiligingscontrole komt:

Accepteer de cookies om dit element te weergeven.

Nóg sneller door de security?

Er is nog een manier om zo snel mogelijk door de beveiligingscontrole te komen. Je kunt tegenwoordig een tijdslot reserveren, zodat je niet lang in de rij hoeft te staan.

Bronnen: Schiphol, Libelle. Foto: Shutterstock.

Reacties

Wil jij iets delen over dit bericht? Maak gemakkelijk jouw account aan of login om te reageren.

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van het laatste vakantienieuws, leuke uitjes en handige reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!