Problemen Transavia houden aan, weer 42 vluchten geannuleerd. Gedupeerd? Meld hier je klacht

03 mei 2023
2 Min. leestijd

De problemen bij Transavia houden aan. Van woensdag 4 tot en met 7 mei 2023 worden er 42 vluchten vanaf verschillende luchthavens geschrapt. Afgelopen week ging het eveneens mis, toen werden er ook vluchten geannuleerd vanwege een tekort aan toestellen. Ben je gedupeerd? Bij ons kun je je klacht melden.

Aantal gedupeerden Transavia stijgt

Meer dan 15.000 reizigers krijgen afgelopen week het bericht dat hun vlucht is geannuleerd. Alleen al op Eindhoven Airport worden er binnen een week 37 vluchten geschrapt. Komende week worden dit er nog meer, want ook vanaf Schiphol en Rotterdam The Hague Airport vertrekken minder vluchten.

Minstens 3 retourvluchten per dag geschrapt

Op woensdag 3, donderdag 4 en vrijdag 5 mei schrapt de luchtvaartmaatschappij 3 retourvluchten per dag. Zaterdag 6 mei gaat het om 5 vluchten en zondag 7 mei vallen er 7 uit. Soms horen reizigers pas op de dag van vertrek dat hun vlucht niet doorgaat. Terwijl Transavia de reizen in mei en juni ruimer van tevoren zou schrappen.

Te kort aan toestellen

De vliegtuigmaatschappij kampt met een tekort aan toestellen. Momenteel staan er 8 toestellen aan de grond, waardoor er veel minder vluchten kunnen vertrekken. De oorzaak is onvoldoende nieuwe onderdelen, of de papieren van vliegtuigen die niet op orde zijn. Ook zijn een aantal leasetoestellen niet beschikbaar, vanwege het faillissement van een Roemeense vliegmaatschappij,

Zijn de problemen bij Transavia binnenkort opgelost?

Reizigers moeten in mei en juni rekening houden met meer annuleringen. Om hoeveel vluchten het gaat en hoeveel reizigers het treft, wil Transavia tot zover niets kwijt.

Ben je ook gedupeerd? Meld hier je klacht! Zo kunnen wij je proberen te helpen.

Bronnen: ANP, Tijd voor MAX. Foto: Shutterstock.

Reacties

Wil jij iets delen over dit bericht? Maak gemakkelijk jouw account aan of login om te reageren.

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van het laatste vakantienieuws, leuke uitjes en handige reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!