Transavia schrapt woensdag en donderdag vluchten, heb je recht op een vergoeding?

26 april 2023
2 Min. leestijd

Transavia heeft op het allerlaatste moment 3 retourvluchten van woensdag 26 en donderdag 27 april 2023 geschrapt. De toestellen zouden vliegen tussen Eindhoven en het Spaanse Valencia of Málaga. De luchtvaartmaatschappij geeft eerder aan over te weinig vliegtuigen te beschikken in de meivakantie. Vanwege het tekort besluit Transavia al 5 procent van de vluchten in april en mei 2023 te schrappen.

Waarom is er bij Transavia een te kort aan vliegtuigen?

Sinds april kampt Transavia met een tekort aan vliegtuigen. Dit komt omdat sommige toestellen nieuwe onderdelen nodig hebben, of dat het papierwerk niet op orde is. Hierdoor mogen de vliegtuigen niet worden gebruikt. Het is niet bekend hoeveel reizigers de dupe zijn. In de vliegtuigen van Transavia zijn 189 stoelen beschikbaar per vlucht.

Wat kun je doen als je vlucht wordt geschrapt?

Volgens Transavia kun je in de meeste gevallen je vlucht omboeken. Iedereen van wie de vlucht is gewijzigd of geannuleerd heeft recht op volledige restitutie. Op basis van Europese regels hebben reizigers van wie de vlucht binnen 2 weken voor vertrek wordt gewijzigd of geannuleerd ook recht op extra compensatie. Dit moet je dan zelf aanvragen. Reizigers die buiten deze termijn vallen, hebben hier geen recht op.

Het is nog onduidelijk wanneer er weer voldoende toestellen beschikbaar zijn.

Bronnen: ANP, NOS. Foto: Shutterstock.

Reacties

Wil jij iets delen over dit bericht? Maak gemakkelijk jouw account aan of login om te reageren.

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van het laatste vakantienieuws, leuke uitjes en handige reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!